Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:978676 kpl
Share |

Tietoja avaruusmatkasta

Lyhyesti mitä tämä avaruusmatka tarkoittaa:

Aluksi sukkula nostetaan äiti -lentokoneella 15 kilometrin korkeuteen. Äiti -lentokoneen nimi on WhiteKnightTwo (WK2). Sen jälkeen raketti SpaceShipTwo (SS2) tiputetaan ja sen rakettimoottorit käynnistetään. Nousu 110 - 115 km korkeuteen kestään noin 90 sekunttia. Lähdössä matkustajiin kohdistuu 4 G:n voima ja takaisin tullessa 6 G:n voima. Äänennopeus saavutetaan 8 sekunnissa ja parhaimmaillaan raketti kulkee nelinkertaisella äänen nopeudella. Ennen lentoa on kahden päivän koulutus ja kolmantena lennetään.

Teknistä tietoa aluksista

WK2 siipien kärkiväli on 42,7 metriä, pituus on 23,7 metriä ja siinä on 4 moottoria. Se pystyy nostamaan suuren hyötykuorman korkealle. Sen ohjaaminen on varmasti aika mielenkiintoista. WK2 ensilento oli 21.12.2008. SS2 siipien kärkiväli on 12,8 metriä ja pituus on 18,3 metriä.

Painoton tila

Tämän jälkeen ollaan painottomassa tilassa noin 4-5 minuuttia. Raketti laskeutuu takaisin omin voimin. Avaruuden rajaksi on yleisesti hyväksytty 100 km korkeus ja astronautiksi kutsutaan henkilöä joka on käynyt avaruudessa.

Sukkulassa on 2 lentäjää ja 6 matkustajaa. Kaikilla matkustajilla on oma ikkuna.

Spaceport America, avaruuslentokenttä New Mexicossa

Lentokenttä nimeltään Spaceport America sijaitsee New Mexicossa, Yhdysvalloissa. Se valmistui 2012. Toinen lentokenttä on suunnitteilla Ruotsiin ja kolmas Abu Dabiin.

Ympäristöasiat

Virgin Galactican mukaan avaruuslennon hiilidioksidijälki on pienempi kuin lento Lontoosta New Yorkiin per henkilö. Turvallisuus ja ympäristöasiat ovat tärkeitä.

Lentojen tilanne

Tällä hetkellä on käynnissä testausohjelma. Ensimmäiset lennot alkanevat vuonna 2022. Aluksi lennetään yksi lento viikossa, myöhemmin useampia. Virgin Galacticalla on tarkoitus rakentaa 6 alusta.

Virgin Galactican astronautit

Kesäkuussa 2013 avaruusmatkan on varannut yli 700 tulevaa astronauttia useista eri maista. Kolme suomalaista on varannut matkan. Puolet astronauteista tulee Yhdysvalloista. Astronauteista nuorin on 22- ja vanhin 91 -vuotias. Avaruuteen päästäkseen pitää olla vähintään 18 -vuotias. Matkan hinta on 1.6.2013 alkaen 250 000 USD, eli noin 212 000 EUR.