Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:1283780 kpl

Vieraskirja

Lähetä uusi viesti


JoooettäjoooHuutista6.7.2022 16:22
Neptune lennättää asiakkaita tunnelmallisesti luksus luokassa jo reilun vuoden päästä kun taas mielikuvitusmatkan ostanut jatkaa odottamista vuodesta toiseen. Kannattaa ottaa mukava asento. Tuohon odottamiseen ei tule muutosta vähään aikaan. Jos olisi yhtään miestä niin myöntäisi että tuli ostettua mielikuvitusmatka ja rahat vedetty vessasta alas eikä jäljelle jäänyt kuin velka

Chrishienoa16.7.2021 22:34
Kerran sitä eletään ja kaikki kuolee jonain päivänä kuitenkin, niin miksi sitä ei sitten repäsisi oikein kunnolla niinkuin itse varaessasi tuon matkan. Luin että raketti kiihtyy äänennopeuteen 8sekunnissa. Mitäköhän mahtaa olla 0-100kmh sekunneissa? nolla pilkku jotain?

PS. älkää kateelliset ja elämäänne kyllästyneet ulisko astronautti nimestä. Mikäli määritelmä täyttyy niin silloin sitä voi käyttää.

Toivottavasti pääset vuonna 2022 nopeasti tekemään lennon.

avaruuspavaruusAvaruusturisti18.2.2020 11:25
Mielestäni avaruusturisti olisi parempi termi kuin astronautti, vaikka amerikkalaisen määritelmän mukaan astronautti onkin "ihminen, joka on käynyt yli 50 mailin (n. 80 km) korkeudessa". Silti astronautti on mielestäni ammattilaiseen viittaava nimitys. Mutta ei se mitään, hienoa, että pääset pian lennolle ja toteuttamaan unelmaasi.

Narineva ääni avaruudestaAstroturist16.7.2019 19:14
Astronautti on mielestäni henkilö, joka on työtehtävissä avaruudessa ja saanut siihen pitkällisen koulutuksen ja valittu harvojen joukosta. Ostettu matka avaruudessa, well, olisiko "astrotourist" osuvampi ilmaus. Ei silti astroturistikin on ihan okei.

Kati TampereeltaTerveisiä Suomesta26.12.2018 11:54
Hei Vesa,
Hienoa että näet vaivaa unelmasi eteen ja nyt se näyttäisi toteutuvankin. On kyllä huikea juttu! Yritä nauttia joka minuutista ja saada aika siellä pysähtymään. Kuulostaa niin mahtavalta!

Muistathan kuitenkin, että sen lisäksi, että olet ensimmäisiä suomalaisia avaruusmatkailijoita, edustat tuolla teolla myös Suomea kartalla ja suomalaisia ihmisiä. Uskotko itse, että leuanvetokilpailu edistäisi käsitystä hyvin koulutetuista ja fiksuista suomalaisista? Vie mieluummin tuliaisiksi vaikka salmiakkia ja suomalaista ruisleipää. Unohda tuollainen haaste, se ei edusta suomalaisuutta, (muuta kun ehkä 80-luvulta;)
Tsemppiä Vesa huikeaan Unelmaasi!! Voi että kun upeeta!

Vesa HeilalaMoi Nikkinen9.12.2018 13:25
Kyllä kone kehrää nyt hienosti. Uudet männät, laakerit, sylinterit porattu ja muutkin kuluvat osat on vaihdettu.

NikkinenHieno on Fiiusta tullut! 7.12.2018 21:35
Saitteko koneen kehräämään petomaisesti?

KalleEi kai6.9.2018 17:34
Onko tuo vanha tuunattu Fiiatti ihan oikeasti 5-kymppisen miehen tekemä?

Came here to correct youHei siellä12.8.2018 1:56
Mukava kuulla sun innokkuudesta, mutta kehotan vaihtamaan käyttämäsi termin "astronautti" johonkin sopivampaan, se on harhaanjohtava eikä ole totuudenmukainen. Astronautti on yksinkertaisesti ammattilainen, jota sinä tai muut tuon naurettavan summan maksaneet ette ole. Do your research and be realistic here.

Heikki RipattiTsemppiä matkaan7.2.2018 21:16
Ompa hienoa nähdä että suomalaista sisua on (toivottavasti) nousemassa avaruuteen pikapuoliin. Ja ikä olennaisinta, tulossa sieltä sitten takaisin OK kunnossa kertomaan terveiset kokemukset meille "maakaravuille" Olipa mukava kuulla mielipiteitäsi TV:n Perjantai-ohjelmassa.
Toivottavasti matka(si) toteutuu onnistuneesti pikapuoliin.
Pitänee sanoa että.. kateeksi käy.

Aleksi201828.12.2017 22:27
Hyvää Uutta Vuotta!

Vesa HeilalaMoi Lukas25.10.2017 8:10
Kiva kuulla, että synttärionnittelut menivät perille! Tulet näkemään näiden sivujen kautta miten avaruusmatkani menee.

Jos haluat itse avaruusmatkalle, niin hoida koulusi kunnialla ja opiskele korkeakoulussa avaruusteknologia. Sitten voit omin silmin mennä katsomaan saman kuin minä.

Terkkuja isällesi, opiskeltiin yhdessä Jyväskylän Yliopistossa.

lukas F onnea matkaan Vesa !23.10.2017 19:07
Hei vesa kiitos synttärionnentoivotuksista.itse aika on minulla on kulunut harastusten parissa olen miettinyt sita avaruusmatkaa jonne pian lähdet olisi kiva nähdä miten matkasi menee.terkkuja ja onnea avaruuteen koko perheeltä t.Lukas

tarumkunnon kisat4.7.2017 19:44
Eukonkannon MM-kisat Sonkajärvellä 1.7.2017 olivat vasta hauskat kisat. Ilman että sinä ja lainaeukkosi osallistuitte, olisimme jääneet tästä ilosta paitsi. Sympaattiset kv. kisat, kevyt tunnelma, kunnon suoritus! Olisin laittanut tähän fanikuvia, mutten saa kuvia liitettyä.

Johanna Onnea matkaan!4.5.2017 13:24
Oli hienoa lukea projektistasi! Juuri unelmat ja niiden toteuttaminen tekevät elämästä elämisen arvoisia. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja onnea lennollesi!

JerryAvaruusmatka2.3.2017 12:46
Hei Vesa! Luin sinua käsittelevän uutisen, ja halusin sanoa, että toivon sydämestäni että pääset matkallesi vielä joskus!

KalaToivottavasti pääset avaruuteen!2.3.2017 12:46
Oli kiva lukea tarinoitasi, toivon todella että matka toteutuu vielä!

HyningHyning17.6.2015 5:23
hienoa että joku toteuttaa unelmaansa vaikka omalta kohdalta tuo ammatti ei toteutunutkaan.

Ismo L. Rusutjärven kouluKiitos vierailustasi Rusutjärven koululla18.3.2015 13:03
Hei Vesa!
Nyt avaruusinnostus alkaa tasoittumaan koulussamme. Vierailit meillä reilu kuukausi sitten ja avaruudesta olemme jutelleet ja kirjoittaneet ja piirtäneetkin. Kiitos asiantuntevasta, kiehtovasta, innostavasta ja mieleen jäävästä esityksestäsi.
Laitan liitteeksi Helyn kivan avaruustarinan. Pidetään yhteyttä, lähtö lähestyy.

Helyn avaruustarina:
MATKA NAAPURIAURINKOKUNTAAN
Oli vuosi 2023. Olin lähdössä naapuriaurinkokuntaan. Minulla oli päällä ohut avaruushaalari. Lento kulki kaikkien naapuri aurinkokunnan planeettojen ohi ja kesti yhden vuorokauden. Mukaan lähti myös kaksi lentäjää, opas ja neljä muuta matkustajaa.
Sain ensimmäisen paikan raketista. Viereeni istui vaaleatukkainen vanha nainen, hän tärisi jännityksestä. Minä toivoin, että matkalla ei tapahtuisi mitään vaaratilanteita.
- Moi, minä olen Kerttu, hän sanoi.
- Moi, minä sanoin. Me juttelimme noin viisitoista minuuttia. Lopulta kaiuttimista kuului kapteenin puhe:
- Hyvää huomenta matkustajat, pyytäisin teitä laittamaan turvavyöt kiinni ja pitämään tiukasti penkin hihnoista kiinni. sillä lähtölaskenta alkaa.
Kun pääsimme Maapallon ilmakehän läpi, olo oli huikea. Näin, kuinka asteroidi melkein osui rakettiin ja osa ehti jo kiljahtaa. Oli kulunut neljä tuntia ja lähestyimme naapuriaurinkokuntaa. Maisemat olivat upeat. Kun pääsimme naapuriaurinkokuntaan, huomasin paljon vieraita planeettoja, kun opas alkoi puhua planeetoista.
Äkkiä hätävilkut alkoivat soida ja kaiuttimista kuului puhetta:
- Huomio, huomio raketista loppuu polttoaine. Joudumme tekemään hätälaskeutumisen lähimmälle planeetalle.
Kaikki jähmettyivät pelosta kun raketti tömähti planeetan pinnalle. Kapteeni asteli käytävälle:
- Meiltä loppuu tunnin päästä happi, joten te voitte hyvästellä toisenne, kapteeni sanoi.
Äkkiä raketin ulkopuolelta kuului koputus. Ensin luulin, että se oli minun mielikuvituksen tuottamaa. Mutta sitten tajusin, että sen oli pakko olla todellista, koska muutkin alkoivat ihmetellä sitä. Ensin emme meinanneet uskaltaa avata ovea. Mutta meidän oli pakko, sillä koputus jatkui ja happea oli enää jäljellä viisi minuuttia. Kaikki muut olivat niin peloissaan, etteivät pystyneet avaamaan ovea, joten kapteenin oli pakko avata ovi. Kun kapteeni lopulta avasi oven, huomasimme miten happi virtasi avaruusraketin sisään. Silloin tajusimme, mikä seisoi oven edessä: se oli aivan tavallinen mies.
- Hei, minä olen Vesa Heilala, suomalainen astronautti, joka katosi avaruuteen vuonna 2016, mies sanoi.
Me mietimme hetken kunnes muistimme miehen.
- Moi, meiltä loppu polttoaine ja meidän piti laskeutua tälle planeetalle. Miten sä jouduit tälle planeetalle? minä kysyin.
- Olin päässyt juuri tähän aurinkokuntaan ja lähtenyt avaruuskävelylle, kun rakettini räjähti. Aloin kulkea suoraan tätä planeettaa kohti ja jouduin tälle planeetalle, Vesa sanoi. Vesa vei meidät hänen kotiinsa. Hänen kotinsa oli todella kotoisa. Vesalla oli myös oma avaruusoliokoira. Jäimme yöksi tälle kummalliselle planeetalle. Aamulla kokeilimme soittaa avaruusraketin kautta koteihimme, mutta planeetalla ei ollut yhteyttä. Olimme olleet tällä planeetalla jo viikon, eikä apua ollut vieläkään tullut. Vesa sanoi, että meidän täytyisi alkaa rakentaa omia taloja.
- Tehdäänkö yhteinen talo? Kerttu kysyi.
- Tehdään vaan, minä sanoin.
Parin päivän päästä talomme olivat valmiit ja kaikki olivat kiertäneet toistensa talot. Päätimme jäädä asumaan Vesan kanssa omiin taloihimme. Tiesimme, ettei apua enää tulisi.

Hely

Seuraavat 20 »


Lähetä uusi viesti

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Kotisivu: