Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:1471393 kpl

Spaceport America vierailu 17.10.2011

Share |

Perjantai 25.11.2011


Tekniikan Maailma on ilmestynyt, joten nyt voin kirjoittaa ja laittaa kuvia sivuilleni. Olin yötä Las Crucasissa, joka on lähin iso kaupunki Spaceport American lähellä. Aamulla kello 06.00 hotellissa oli rekistöröityminen tapahtumaan. Tapahtumaan osallistui noin 800 henkeä: tulevia astronautteja ja heidän kavereitaan, median edustajia, opiskelijoita ja hankkeeseen osallistuvien yhtiöiden työntekijöitä. Kahden tunnin bussimatkan jäkeen saavuttiin aurinkoiseen Spaceport Americaan. New Mexicossa on yli 350 aurinkoista päivää vuodessa ja vierailupäivä oli yksi niistä. Lämpöä oli jo aamulla yli 20 astetta. Paikan päällä sain syötävää ja sain ihmetellä lentokenttää. Tilaisuus alkoi New Mexicon kuvernöörin ja Sir Richard Bransonin puheille. Heidän puhuessaan WhiteKnightTwo lähti lentämään SpaceShipTwo mahassaan. Kone lensi puoli tuntia ja teki nousuja ja laskuja. Se oli hyvin näyttävän näköistä. Kun kone laskeutui, sitä pääsi katsomaan lähempää. Sisälle ei kuitenkaan päässyt. Tämän jälkeen syötiin lentokonehallissa lounas. Sitten alkoivat puheet; puhujina olivat Virgin Galactican toimitusjohtaja George Whitesides, New Mexicon kuvernööri, New Mexicon virkailijoita ja lopuksi Branson uudestaan. Puheet eivät olleet liian pitkiä ja aina välillä taputettiin. Buzz Aldrin oli tunnetuin astronautti paikkaolleista. Vihkiminen tapahtui tämän jälkeen ja saimme lasilliset shamppanjaa. Tilaisuus loppui kello 14.00 ja palasimme busseilla Las Crucesiin. Illalla oli vielä erillinen coctail- tilaisuus, joka oli Aston Martinin sponsoroima. En ostanut autoa, tyydyin nauttimaan juotavaa ja syötävää.

Vietin kaksi päivää tapahtumassa. Mielenkiintoista oli nähdä lentokenttä ja alukset sekä tavata toisia astronautteja. Tutustuin englantilaisiin, venäläisiin, kanadalaisiin, ruotsalaiseen, tanskalaiseen ja islantilaiseen. Jokaisella oli oma tarinansa miksi he halusivat lähteä avaruuteen. Islantilainen Gisli Gislason on todella hauska mies ja hänen kanssaan vaihdoimme myöhemmin kuvia sekä videoita. Hänestä tulee ensimmäinen islantilainen astronautti. Monet henkilöt, joidet kanssa juttelin, olivat aika varakkaita. Yhdeltä englantilaiselta kysyin, mitä hän mieltä hän Aston Martinista, niin hän sanoi, että ajaa Bentleyllä mielummin. Näitä miljonäärejä huvitti se, että minä olen luultavasti ainoa henkilö, joka on saanut rahaa Virgin Galacticalta takaisin. George Whitesides osti minulta kaksi Suomalainen Astronautti -paitaa 80 dollarilla. Toisen paidan annoin Bransonille ja selitin hänelle mitä siinä lukee. Kerroin hänelle, että hän voisi laittaa paidan päälle, kun hän tulee ensi syyskuussa Jyväskylään puhumaan Nordic Business Forumissa. Hän varmasti sanoo jonkun sanan Virgin Galacticasta, joka tuntuu olevan hänen lempilapsensa.

Nyt sitten taas odotellaan. Virgin Galactic jatkaa seuraavaksi rakettimoottorin testausta, kaikki muuhan on aikalailla valmista. Ehkä vuoden päästä tulee kutsu uudestaan Spaceport Americaan. Silloin Branson perheineen lähtee ensimmäiselle avaruuslennolle. Niissä juhlissa saa varmaan jo toisenkin shamppanjan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini