Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:1350604 kpl

DearMoon PROJECT -yksityinen projekti Kuuhun

Share |

Maanantai 12.12.2022 klo 12:41


On ne ajat muuttuneet. Tähän asti Kuu -projekteja ovat toteuttaneet tai suunnitelleet suuret maan kuten Yhdysvallat, Neuvostoliitto tai Kiina. Nyt japanilainen Yusaku Maezawa haluaa nähdä Kuun läheltä. Yusaku on miljardööri, taiteen keräilijä ja avaruushullu. Yusaku on käynyt jo avaruudessa 2021, joten tämä on hänen toinen avaruusmatkansa. Matka tehdään yksityisellä SpaceX -raketilla. Yusakulla on tarpeeksi rahaa ostaa oma avaruusmatka ja kutsua mukaan 8 taiteilijaa matkaseuraksi. Matkaan hintaa ei ole kerrottu, mutta se on varmasti satoja miljoonia dollareita, ehkä jopa miljardi dollaria.

Hanke julkaistiin 2018 ja matkalle pyrki mukaan julkisessa haussa miljoona ihmistä. Pari päivää sitten julkaistiin näiden 8 onnellisten nimet. Lisäksi varalla on 2 henkilöä. Nyt avaruusturismi siirtyy Kuun kiertoradalle. Kuuhun he eivät laskeudu, eli lennon profiili on samankaltainen kuin Apollo 8 -lennolla joulukuussa 1968. Apollo 8 -lento kesti 6 päivää ja se kiersi Kuun 10 kertaa. Apollo 8 -lennolla otettiin yksi maailman kuuluisimpia kuvia ,”Earthrise”. Kuva on ensimmäinen ihmisen ottama kuva kokonaisesta Maasta. Yusakun matkasta ei ole juurikaan tieteellistä hyötyä, mutta sillä saadaan maksettua teknologian kehityskuluja. Ehkäpä Yusakun taitelijat ottavat uusia unohtumattomia kuvia? Halutaan päästä Kuuhun halvemmalla kuin 50 vuotta sitten. Ihmisiä on viimeksi käynyt Kuussa vuonna 1972.

Alustava lähtöaika on vuoden 2023 aikana, se on kyllä aika optimistinen aikataulu. Mahtavatko he matkustaa samaan aikaan kuuhun kuin yhdysvaltalaisten Artemis -projekti, jonka on määrä kiertää kuu 2024? Kumpi ehtii ensiksi?

Lisätietoja

dearMoonProject kotisivut -> https://dearmoon.earth/

Miehistön julkaisu -> https://www.youtube.com/watch?v=9-XXSdcsBLU

20221212_DearMoonmainVisual_pc.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini