Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:878154 kpl

Mitä tapahtui vuonna 2019 ja mitä odotan vuodelta 2020?

Share |

Tiistai 31.12.2019


Vuoden 2019 merkittäviä tapahtumia olivat:

Virgin Galactic

Helmikuussa Virgin Galactic (VG) teki toisen testilennon avaruuteen. Tällä kertaa mentiin 89.9 km korkeuteen ja raketissa oli 3 astronauttia. Odotin lisää testilentoja avaruuteen, mutta niitä ei sitten tullutkaan.

Kesällä VG henkilökunta ja kalusto on muuttanut Kaliforniasta New Mexicoon, lähelle Spaceport Americaa. VG valmistelee näin kaupallisten lentojen alkamista. Muutto tehtiin kesällä jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa perheille.

Lokakuun puolessavälissä VG esitteli meille tulevan avaruuspuvun, jonka valmistaa Under Armour. Puku näyttää todelta hienolta ja tulen saaman puvun itselleni lennon jälkeen. Lokakuun lopussa VG listautui New Yorkin (NYSE) pörssiin.

Nämä kaikki operaatiot valmistelevat kaupallisten avaruuslentojan alkamista 2020. Oma odotukseni alkoi tammikuussa 2010. Nyt ei mene enää kauaa!

Omia hankkeita

Raketti-Unon tuunaus on jatkunut koko vuoden. Kesällä Uno sai katolleen uuden kolmen raketin rakettitelineen. Syksyllä alkoi avaruuden kommunikointikeskuksen rakentaminen. Kun kommunikointikeskus on valmis keväällä 2020, Raketti-Uno on versiossa 4.0. Minulla on suunnitelmia versioon 8.0 asti. Versiossa 7.0 Unoon tulee sähkömoottori ja Uno versio 8.0 tullaan lähettämään avaruuteen Elon Muskin Teslan kaveriksi. Versiot 5.0 ja 6.0 ovat pienempiä hankkeita, niistä lisää myöhemmin.

Avaruusviikkoni kesällä 2019 Floridassa oli pitkäaikaisen suunnittelun tulos. Osallistuin viikon aikana 12 eri avaruustapahtumaan, joka huipentui Apollo-Gaalaan 16.07.2019 Saturn V-raketin alla. Tapasin viikon aikana useita eri aikakauden astronautteja ja päädyin juomaan olutta Al Wordenin, Apollo 15 lentäjän kanssa. Tästä viikosta riittää tarinaa vielä kiikkustuolissa istuessa!

Suomen Avaruustutkimusseura täytti 60- vuotta. Sitä juhlittiin eri tavoin vuoden aikana ja pääjuhlana oli juhlaillainen 5.10.2019.

Urheilu ja kuntoilu on ollut mielessä koko vuoden. Pidän itseni kunnossa ja olen valmis lähtemään avaruuslennolle milloin vaan!

 

Mitä odotan vuodelta 2020:

Olen 90% varma, että VG tekee viimein ensimmäisen kaupallisen avaruuslennon vuonna 2020. Siinä lentävät Richard Branson ja viisi muuta ihmistä avaruuteen. Tämä lento tulee olemaan merkittävä tapahtuma ja saan varmaan siihen kutsun.

Jatkan kuntoilua ja Unon rakentamista, siinäpä se oma vapaa-aika kuluu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini