Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:698425 kpl

SodaStream keksintö auttaa astronauttien elämää avaruudessa

Maanantai 1.4.2019 klo 7:11

Suomen Avaruustutkimusseura on tutkinut SodaStreamin keksintöä: video

Tämä on pieni röyhtäys ihmiselle, mutta suuri kupliva harppaus ihmiskunnalle! SodaStream ja @StationCDRKelly ovat edistyneet merkittävästi astronauttien olosuhteiden parantamiseksi avaruudessa.

Tsekkaa lisää täältä: video

Päivitys 02.04.2019

SodaStreamME?! Pelkäänpä, että avaruusmatkaajien on hoidettava kaasunsa itse vielä tämänkin jälkeen… Kiitos SodaStreamille, että sain olla osana tämän vuoden aprillipilaa!

video

1 kommentti .

Toinen lento avaruuteen, 89.9 km korkeuteen

Perjantai 22.2.2019 klo 21:41

Tänään Virgin Galactic teki toisen testilennon avaruuteen. Tällä kertaa mentiin 89.9 km korkeuteen. Pilotteina olivat Dave Mackay ja Michael “Sooch” Masucci. Kyydissä oli lisäksi Beth Moses. Nyt näyttää todella lupaavalta! Ensimmäinen kaupallinen lento avaruuteen voi toteutua puolen vuoden kuluessa!

Lisätietoja-> Virgin Galactic

Alla pari kuvaa lennolta. Kuvat Virgin Galactic.

Pilots.jpg

FlightData.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pilottini saivat kaupallisen astronautin siivet

Lauantai 9.2.2019 klo 19:48

Rakettini lensi 83 kilometrin korkeuteen joulukuussa 2018. Sitä ohjasivat Mark ‘Forger’ Stucky ja ‘CJ’ Sturckow. Avaruus alkaa amerikkalaisten mielestä 80 kilometrin korkeudesta, joten paikallinen viranomainen, U.S. Department of Transportation, antoi heille erillisessä seremoniassa astronautin siivet. Seromina pidettiin Washingtonissa, jos olisin ollut sielläpäin olisin päässyt katsomaan seremoniaa. Sturckow on käynyt jo aikaisemmin avaruudessa sukkulalentäjänä. Tämä oli Stuckyn ensimmäinen lento avaruuteen ja hänestä tuli 568. ihminen, joka on käynyt avaruudessa.

Itse tulen olemaan noin 800. ihminen avaruudessa ja saan alla olevat siivet arviolta 2020.

Lisätietoja:-> Virgin Galacic ja Youtube

Kuva: kaupallisen astronautin siivet

US_FAA_Commercial_Astronaut_Wings.png

Kuva seremoniasta 07.02.2019, Washington

2019AstronautWingsGroupShot.jpg

Kuva: Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Finnish Satellite Workshop 2019, Espoo, Finland 23-25.01.2019

Sunnuntai 27.1.2019 klo 18:54

Finnish Satellite Workshop, satelliittiseminaari, pidettiin 23-25.01.2019 Aalto -yliopiston tiloissa Espoossa. Seminaari on kasvanut viime vuodesta ja nyt paikalla oli 400 kuuntelijaa 120 yrityksestä tai organisaatiosta. Luennoitsijoita oli 70, joista yli puolet oli ulkomailta. Kaukaisimmat luennoitsijat tulivat Yhdysvalloista.

Pääpaino seminaarissa oli pienet satelliitit ja niiden avulla saatavien tietojen hyödyntäminen. Sovelluksia, jotka hyödyntävät satelliiteista saatavia tietoja, on yhä enemmän toiminnassa ja uusia sovelluksia on suunnitteilla. Suomessa avaruussektori työllistä nyt ehkä 1000 henkeä ja sen lisäksi monet yritykset hyödyntävät avaruudesta saatava dataa. Nyt on menossa monia hankkeita, joilla Suomen avaruussektori vahvistuu. Tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä avaruussektori työllistäisi 10 000 henkeä. Aalto- satelliitit, ICEYE ja Reaktor Space Lab ovat esimerkkejä viime vuosina saavutetuista onnistumista Suomessa. Ja lisää on tulossa.

Viime vuonna puhuttiin lähinnä satelliittien lähettämisestä maan kiertoradalle. Tänä vuonna esiteltiin myös hankkeita, jossa satelliitteja lähetään kauemmaksi tutkimaan esimerkiksi asteroideja. Myös kuuhan ollaan menossa. Yhdessä hankkeessa suunniteltiin mittalaitteen lähettämistä kuuhun ja MOOCHA -hankkeessa suunnitellaan kuuta kiertävälle radalle lähetettäväksi 8 pientä satelliittia lähivuosina.

Pienten satelliittien tekeminen ja lähettäminen avaruuteen halpenee koko ajan. Pienimmät satelliitit, esimerkiksi Suomi100 -satelliitti,  ovat kooltaan 10 cm x 10 cm x 10 cm ja painavat noin kilon. Vaikka Suomi100 -satelliitti on pieni, siinä on aurinkokenno, yhteyslaitteet, tietokone, mittalaitteita revontulien tutkimiseen ja kamera. Jos satelliitin koko on 30 cm x 10 cm x 10 cm, sillä voi tehdä jo paljon enemmän.

Halvimmallaan satelliitin tekee ja lähettää avaruuteen alle 100 00 EUR:lla. Perinteiset suuret satelliitit voivat maksaa satoja miljoonia. Satelliiteissa voidaan käyttää samoja komponentteja kuin tietokoneissa ja puhelimissa. Pienten satelliittien mitoitus on standardoitu ja satelliitteja voidaan lähettää useista eri paikoista. Satelliitti osaajia on yhä enemmän ja yliopistoissa koulutetaan lisää. Siksi uusia sovelluksia ja käyttökohteita tulee lisää kokoajan.

Uudella tekniikalla voidaan esimerkiksi paremmin ennustaa milloin vilja kannattaa korjata. Otetaan kuvaa viljapelloista avaruudesta ja analysoidaan se uusilla tekniikoilla. Japanilaisille turisteille voidaan näyttää elävää kuvaa revontulista avaruudesta kuvattuna. Laivoja voidaan ohjata etänä. Asteroidin mineraalivarat voidaan arvioida. Sään tarkempi ennustaminen. Halvat puhelin ja data yhteydet koko maapallolle. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat eikä kaikkia mahdollisuuksia ole vielä oivallettu.

Avaruusajan alussa vain suuret maat tai organisaatiot pysyivät lähettämään satelliitteja. Viime vuosina yksityiset yritykset ja yliopistot lähettävät jo suurimman osan satelliiteista. Satelliitteja lähetettiin vuonna 2018 yli 500 avaruuteen. Vuonna 2019 satelliitteja tullaan lähettämään vielä enemmän. Ensimmäiset pienet satelliitit lähetettiin avaruuteen 2003. Kehitys on ollut todella nopeaa.

Koska satelliitteja lähetetään yhä enemmän siitä seuraa avaruusromun ongelma. Kaikkia satelliitteja ei ole onnistuneesti saatu tuhottua maan ilmakehään. Nykyään arvioidaan, että maan kiertoradalla eri korkeuksilla kiertää 30 000 kymmenen senttimetrin mittaista esinettä ja 750 000 yhden senttimetrin mittaista kohdetta. Niiden valvontaan on omia järjestelmiä ja esimerkiksi ISS muuttaa kurssiaan jos on uhka törmätä johonkin. Yksi pieni esine voi rikkoa satelliitin tai sen laitteita, esimerkiksi aurinkokennon.  Tulevaisuudessa kiinnitetään enemmän huomioita siihen, että kaikki käytöstä poistetut satelliitit saadaan poistettua kiertoradalta. Aika tosin hoitaa lähes kaiken avaruusromun pois. Jos nyt lopetetaan uusia satelliittien laukaisu niin 10 000 vuodessa lähes kaikki avaruusromu on joko palanut maan ilmakehässä tai laskeutunut maahan.

Seminaarissa kuuli useita mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia. Satelliittien aurinkokennojen hyötysuhde on 30% kun taas tavallisille kuluttajille myytävien aurinkokennojen hyötysuhde on noin 17%. Satelliittien aurinkokennot maksavat noin 10 kertaa enemmän ja siksi niitä ei kannata laittaa maan päällä talojen katolle. Toki tämäkin avaruusteknologian saavutusta arkipäiväistyy ajan kuluessa.

Nykyään pienet satelliitit lähetetään isojen rakettien mukana. Harva tekee raketteja itse. Seminaarissa oli yksi oma raketti hanke. Latvia haluaa olla 19. maa joka laukaisee raketin 100 km korkeuteen. Hankkeessa on yksi ainutlaatuinen idea: viedään raketti ensiksi pallon avulla 30 km korkeuteen ja laukaistaan sitten raketti. Hankkeen nimi on ”Pirmie LV 100 km kosmasa”. Hanke on vielä vaiheessa eikä tarkkaa laukaisupäivää ole vielä. Tätä hanketta kannattaa seurata!

Avaruusalalle tarvitaan lähitulevaisuudessa paljon uusia osaajia. Lapsille, nuorille ja opiskelijoille pitää kertoa avaruudesta eri tavoin. Mitäpä jos rakentaisit itse raketit tai satelliitin? Se on nykyään mahdollista ja varmasti lisää kiinnostusta avaruuteen!

Itse olin seminaarissa toista kertaa. Seminaarin sisältö ja järjestyt toimivat hyvin. Jaan Praks, Samuli Nyman ja heidän tiiminsä osaavat homman. Osallistun varmasti ensi vuonna uudestaan!

Lisätietoja:

Suomi100 -satelliitti http://suomi100satelliitti.fi/

Latvian 100 km raketti https://www.zinoo.lv/latvijaskosmosarakete/

Satelliittieminaari https://spaceworkshop.fi/

Missä mennään?

NewSpaceEconomy.jpg

1 kommentti .

Satelliittiseminaari Suomessa 23-25.01.2019

Sunnuntai 20.1.2019 klo 21:27

Ensi viikolla pidetään kolmipäiväinen avaruuteen keskittyvä seminaari, Finnish Satellite Workshop 2019. Pääpaino seminaarissa on pienet satelliitit. Viime vuonna seminaari oli kaksipäiväinen ja nyt se kestää kolme päivää. Se osoittaa, että avaruusala on kasvamassa Suomessa. Menen seminaariin oppimaan lisää satelliiteista ja muista avaruuden hyödyntämiseen liittyvissä asioissa. Seminaarissa on kymmeniä puhujia eri maista. Seminaarin pitopaikka on viimevuoden tapaan Espoon Dipoli ja paikalle tulee 250 kuulijaa. Jaan Praks, Aalto Yliopiston professori,  on tilaisuuden organisoija kuten viime vuonnakin.

Lisätietoja:-> https://spaceworkshop.fi/

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä tapahtui vuonna 2018 ja mitä odotan vuodelta 2019?

Tiistai 1.1.2019 klo 17:05

Vuoden 2018 tapahtumia:

Virgin Galactican raketti, VSS Unity, teki vuonna 2018 neljä rakettikäyttöistä testilentoa. Niistä viimeisin meni joulukuussa 83 kilometrin korkeuteen asti. Lähiaikoina raketti tekee lennon 100 kilometriin asti. Eli nyt näyttää todelta hyvältä!

Viime vuoden isoin oma projektini, Raketti-Uno versio 3, valmistui heinäkuun alussa. Auto pääsi heinäkuussa kaksi kertaa televisioon ja syyskuun Aamulehden kanteen! Missä tahansa Raketti-Unoni liikkuukaan se saa vielä suuremmat hymyt aikaan kuin ennen.

Vuonna 2018 olin kaksi kertaa televisiossa haastateltava, helmikuussa Perjantai –ohjelmassa ja syyskuussa Arto Nybergin -ohjelmassa. Molemmat ohjelmat olivat positiivisia kokemuksia ja nyt taitaa olla riittävästi kokemusta televisiossa olemisesta. Enää ei jännitä televisiossa oleminen.

Mitä odotan vuodelta 2019:

Alkuvuonna 2019 Virgin Galactic tulee tekemään lisää testilentoja. On hyvin mahdollista, että Branson tekee ensimmäisen kaupallisen lennon avaruuteen jo keväällä 2019. Sillä lennolla on kuusi paikkaa, ja ainoa vahvistettu matkustajana on Richard Branson itse. Hän ei ole vielä kertonut, keitä viisi muuta matkustajaa ovat. Halukkaita on varmasti paljon tälle historialliselle lennolle! Odotan saavani kutsun seuraamaan tätä historiallista lentoa.

Itse toivon saavani tietää oman lentoni päivämäärän ennen joulua. Se olisi paras joululahja ikinä. Nyt vuosien odotus on muuttunut kuukausien odotukseksi. Viimeinkin!

Vuoden 2019 suuri tapahtuma tulee olemaan Apollo -gaala 16.7.2019 Kennedyn avaruuskeskuksessa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 -vuotta historiallisesta kuulennosta. Menen gaalaan ja pääsen näkemään kuulentojen veteraaneja.

Mitään isoa omaa projektia ei ole nyt suunnitteilla. Voi olla, että Raketti-Unon tuunaus jatkuu vielä. Jatkan kuntoilua entiseen malliin.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää joulua!

Maanantai 24.12.2018

Olen odottanut avaruusmatkaani 8- vuotta. Sinä aikana ystävät ovat muistaneet minua syntymäpäivinä ja jouluina lukuisin avaruusaiheisin lahjoin. Olen saanut lakanoita, paitoja, sarjakuvia, palapelin, raketteja, rakettikynän, onnittelukortteja sekä erilaisia itsetehtyjä lahjoja.

Olen niistä kaikista hyvin iloinen, toivon kuitenkin ettei niitä enää tule montaa. Tämän vuoden paras lahjani oli Virgin Galactican onnistunut lento avaruuteen 13.12.2018. Ensi vuoden paras lahjani voisi olla lentoni päivämäärä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Alla kuvia:

VG_LaserillaJoulu2018.jpg

Tekijä Harri Salo

HyvaaJouluAstronauttiEnolle.jpg

Tekijä Jasper ja hänen äitinsä

AvaruusLakanat.jpg

Lakanat

AvatuusPalapeli.jpg

Palapeli

GagarinPaita.jpg

Paita

LeikkiRaketti.jpg

Raketti

MySpace.jpg

Tekijä Raisa Kettunen

RakettiKyna.jpg

Rakettikynä

ReadingForSpaceFlight.jpg

Sarjakuva

Kommentoi kirjoitusta.

Rakettini teki onnistuneen testilennon avaruuteen!

Torstai 13.12.2018 klo 20:35

Tänään se viimein tapahtui, VMS Unity teki onnistuneen testilennon avaruuteen! Suurin nopeus oli 2.9 kertainen äänennopeus ja rakettimoottoria poltettiin 60 sekuntia. Rakettimoottorin säiliö ei ollut vielä täynnä, joten seuraavalla lennolla mennään varmasti 100 km:n korkeuteen asti. Lennolla oli mukana kaksi pilottia, Annie-niminen nukke sekä NASAN tutkimuslaitteita. Amerikkalaisilla on avaruuden raja 80 kilometriä, joten se raja ylitettiin 2 kilometrillä. Eurooppalaisten avaruuden raja on 100 km. Kyllä sekin raja vielä ylitetään.

Tämä oli suuri helpotus Virgin Galacticalle ja voin kuvitella millaiset juhlat Richard Branson pitää illalla! Onnea Richard! Ja ota pari virvoketta minunkin puolestani! Minä otan muutaman virvokkeen huomenna!

Video avaruuslennolta 13.12.2018 YouTube

Kuva avaruuslennolta 13.12.2018. Kuva Virgin Galactic.

Virgin_Galactic_in_Space.jpg_cmyk.jpg

2 kommenttia .

Ensimmäinen avaruuslento on lähellä

Keskiviikko 12.12.2018 klo 14:05

Virgin Galactic on julkaissut tiedotteen (12.12.2018), jossa kerrotaan huomisesta testilennosta (13.12.2018). Lennon tarkoitus on lentää korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan ennen. Edellisellä testilennolla heinäkuussa käytiin 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertainen äänen nopeus. Virgin Galactic ei uskalla luvata mennäänkö jo avaruuteen asti, mutta varmasti lähellä käydään.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Virgin Galactic kertoo päivää ennen testilennosta. Yleensä lennoista on kerrottu lennon jälkeen. Richard Branson on ainakin vuodesta 2011 lähtien luvannut, että lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua. Nyt tämä lupaus voidaan lunastaa jouluna 2018.

Lisätietoja -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Brycetech sivusto -teknistä tietoa satelliiteista ja muusta

Sunnuntai 25.11.2018 klo 21:06

Törmäsin Brycetech nimiseen sivustoon, jossa on kattavia ja yksityiskohtaisia raportteja avaruuteen liittyeen. Raportit ovat yksityiskohtaisia ja ne ovat ilmaisia. Raporteista käy ilmi mm. että vuonna 2017 tehtiin lähes 500 laukaisua avaruuteen, joista suurin osa oli satellitteja. 

Lisätietoja:-> Bryce raportit

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo 50 vuotta gaala 2019 -olen menossa sinne!

Sunnuntai 11.11.2018 klo 21:43

Apollo lennot tehtiin 1969-1972 ja silloin kuudella onnistuneella lennolla 12 amerikkalaista astronauttia kävi kuussa. Vuoden 1972 jälkeen kukaan ei ole käynyt kuussa. Apollo 11 -lennosta tulee kuluneeksi 50 -vuotta ensi kesänä. Sain Virgin Galactican kautta hankittua lipun gaalaan. Paikalla tulee useita elossa olevia Apollo astronautteja. Heistä kuuluisin on varmasti Buzz Aldrin. Jos minulla käy tuuri, pääsen kättelemään häntä:)

Lisätietoja: Apollo 50 gaala

APOLLO_50th_FULL_COLOR_300DPI_medium.jpg

3 kommenttia .

Mustat raketti-boxerit myynnissä

Sunnuntai 21.10.2018 klo 22:03

Otin verkkokauppaan myyntiin mustat raketti-boxerit. Nehän ovat hyvä lahja isänpäiväksi! Hinta 20 EUR.

Voit tilata ne verkkokaupastani.

Raketti_boxerit_mustatEdestajaTakaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen lento avaruuteen on todella lähellä

Torstai 11.10.2018 klo 14:49

Sir Richard Branson kertoi tiistaina, 9.10.2018, että Virgin Galactic on muutaman viikon päässä ensimmäisestä avaruuslennosta ja hän itse lentää muutaman kuukauden kuluessa avaruuteen. Virgin Galactican edellinen lento meni jo 54 -kilometrin korkeuteen. Seuraava testilento voi olla  jo avaruuteen eli 100 km korkeuteen. Testilentoja pitää tehdä useita ennenkuin varsinaiset reittilennot avaruuteen voidaan aloittaa.

Richard on ollut erittäin optimistinen lausunnoissaan. Itse uskon, että ensimmäinen lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua 2018 ja Richard lentää itse avaruuteen ennen joulua 2019.

Lisätietoja: BBC

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelma tunnelmia jälkikäteen

Maanantai 1.10.2018 klo 20:50

Arton ohjelma oli mukava kokemus. Kaikki järjestelyt sujuivat hienosti. Meitä oli kolme eri alojen ihmistä. Erkki Liikanen, kokenut viihdyttäjä, Lauri Tilkanen, nuori näyttelijä ja minä. Erkillä riitti juttua ennen ja jälkeen ohjelman. Mahtava mies! Hän kävi ohjelmaan jälkeen tutustumassa Raketti-Unoon ja hankki myös muutamat Raketti-Boxerit.

Ohjelman lopuksi soitettiin toivomani kappale:

Lapsuuden Sankarille joka kertoo Juri Gagarinin avaruuslennosta.

ArtoNybergShow.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelmassa sunnuntaina 30.09.2018 18:45 TV1

Perjantai 28.9.2018 klo 9:57

Sain kutsun tulla Arto Nybergin haastateltavaksi sunnuntai 30.09.2018 ohjelmaan. Tulen mielelläni Arton haastateltavaksi, koska pidän hänen ohjelmastaan. Ohjelmassa on aina kolme erilaista ihmistä kertomassa hyvinkin erilaisista asioista. Arton haastattelu tyyli on rauhallinen eikä hän pyri yllättämään haastateltaviaan kuten joissakin muissa ohjelmissa on tapana.

Ohjelmatiedot

Kommentoi kirjoitusta.

Yusaku Maezawa lähtee kuulennolle 2023

Tiistai 18.9.2018 klo 14:50

Japanilainen miljardööri ja taiteen keräilijä on varannut kuulennot itselleen ja 6-8 hyvälle taiteilija kavereilleen. Lennon järjestää SpaceX ja raketti on Big Falcon Rocket. Raketti ei ole vielä lentänyt, joten sille tulee kiire lentää jotta kuun ympäri lento toteutuisi 2023. Olisi aika huimaa jos se toteutuisi jo 5- vuoden päästä, näissä projekteissa tuppaa vuodet kulumaan joutuin.


Yusaku ei vielä julkaissut taitelija kavereidensa nimeä, joten minun pitäisi varmaan lähettää hänelle Raketti-Uno kuvia, sehän on melkein taidetta!
Toivon Yusakulle onnea ja menestystä hankkeeseen!

Linkkejä:


SpaceX video julkaisusta


Dearmoon video


Wikipedia: Big Falcon Rocket


Wikipedia: Yusaku Maezawa

Kommentoi kirjoitusta.

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampeella 3-6.9.

Tiistai 4.9.2018 klo 20:21

Maanantaiaamulla opetin 6-luokkalaisille muutamia perusteita avaruudesta. Kerroin kuka on käynyt ensimmäisenä avaruudessa ja kuka oli ensimmäisenä kuussa. Mietimme yhdessä mistä avaruus alkaa, millä korkeudella satelliitit ovat, kuinka pitkä matka on kuuhun tai Marssiin. Minulla oli yhteensä 40 aika innokasta oppilasta. Kehoitin heitä lukemaan matematiikka, kemiaa ja fysiikka, jos he haluavat astronautiksi.

Iltapäivällä pidin tunnin luennon varttuneemmille opiskelijoille omasta matkastani. Kerroin painottomuuslennosta, sentrifuugista sekä muista asioista millä olen valmistautunut tulevaan avaruusmatkaan. Asteroidit ja komeetat seminaari oli mukava kokemus. Suomessa on nyt pieni buumi avaruuteen liittyen. Yhä useammat yritykset tekevät nyt omia satelliitteja tai osallistuvat muuten avaruuden tutkimiseen. 

Kuvassa joukko 6-luokkalaisia Raketti-Uno rastin luona.

6_luokkalaiset.jpg

2 kommenttia .

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampereella 3-6.9.

Perjantai 31.8.2018 klo 22:14

Tampereella on nelipäiväinen seminaari ja olen siellä maanantaina esiintymässä. Maanantai on tarkoitettu kouluille ja siellä on paikalla opettajia, tutkijoita sekä oppilaita. Ohjelma on silloin hieman kevyempi kuin muina päivinä ja sopii kaikille. Raketti-Uno on yksi maanantaiaamun työpaja kohde koululaisille. Unoni saa paikan Vapriikki -rakennuksen pääoven edessä! Silloin varmasti kaikki tietävät, että ovat tulossa oikeaa paikkaan.

Iltapäivällä on sitten luento-osuus ja kerron kuinka valmistaudun tulevaan avaruuslentoon. Muut luennoitsijat tulevat Ursasta, Heurekasta, Aalto-Yliopistosta, RUAG Space Finlandi:sta ja Space Systems Finland:ista.

Lisätietoja liitteissä:

Maanantain ohjelma

Alueen kartta

Seminaarin koko ohjelma

Kommentoi kirjoitusta.

Mark Stucky -pilottini

Perjantai 24.8.2018 klo 22:32

The New Yorker -lehti julkaisi 20.08.2018 loistavan artikkelin pilotistani, Mark Stuckystä. Artikkeli on 58 -sivua pitkää ja kertoo hänen näkökulmastaan miten Virgin Galactic -projekti on mennyt. Hänen intohimonsa on aina ollut lentäminen ja avaruus. Artikkelissa käydään läpi yksityiskohtaisesti projektin vaikeita vaiheita ja kuinka niistä on selvitty. Missään muussa artikkelissa ei ole käyty näin tarkkaan läpi projektin ongelmia. Vaikein hetki oli 2014 sattunut onnettomuus, jossa kuoli Markin hyvä ystävä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja nyt ollaan todella lähellä ensimmäistä avaruuslentoa. Tämä on paras, kattavin ja mielenkiintoisin artikkeli mitä olen Virgin Galacticasta lukenut. Suosittelen!

The New Yorker, Virgin Galactic's Rocket Man

Kuva: The New Yorker

RocketManNewYorker.jpg

1 kommentti .

VSS Unity teki kolmannen rakettikäyttöisen testilennon

Torstai 26.7.2018 klo 23:34

Rakettini, VSS Unity, teki tänään kolmannen rakettikäyttöisen testilennon. Lento oli VSS Unityn 14. lento ja samalla 252. lento VMS Eve:lle. Nyt mentiin korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan. Rakettimoottoria poltettiin 42 sekuntia. VSS Unity kävi 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertaa äänen nopeus. Piloitteina olivat Dave Mackey ja Mike “Sooch” Masucci. He molemmat nauttivat näkymistä:). VSS Unity on tehnyt nyt 3 rakettikäyttöistä testilentoa vajaassa 4 kuukaudessa. Nyt näyttää hyvältä, Virgin Galacticalla on hyvä vaihe menossa.

Kuva lennolta. Kuva Virgin Galactic.

Virgin Galactic tiedote lennosta.

20180726_3rdPoweredFlight.png

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »