Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:717434 kpl

Terveiset Floridasta

Lauantai 13.7.2019 klo 15:02

Perille on päästy 17 tunnin matkan jälkeen. Eilen tapasin jo kaksi astronauttia, Al Worden (Apollo 15) ja Bruce Melnick (STS-41 ja STS-49). Molemmat olivat mukavia miehiä. Tänään on ohjelmassa astronauttien paraati ja sen jälkeen juhlat kaduilla. Saa nähdä tapaanko lisää astonautteja?

Kommentoi kirjoitusta.

Matkalla Apollo -gaalaan

Torstai 11.7.2019

Matkani Apollo -gaalaan on alkanut. Lennän Lontoon kautta Orlandoon ja sieltä ajan vuokra-autolla hotelliin Cocoa Beach:ille. Torstai on matkapäivä ja varsinainen ohjelma alkaa perjantaina. Perjantaina osallistun astronautti golffiin ja pääsen koittamaan Alan Shepardin golf-mailan kopiota. Illalla on sitten pubikierros astronauttien kanssa. Tämä loma on todellinen avaruusloma, monina päivinä on avaruuteen liittyvää ohjelmaa aamusta iltaan. Pääjuhlaan, Apollo 50- gaalaan, on tulossa  kolme Apollo -astronauttia:  Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11) ja Charlie Duke (Apollo 16). Saa nähdä pääsenkö juttelemaan heidän kanssaan, koska tilaisuudessa on varmaan 500 muuta jotka halusivat jutella heidän kanssaan.

Lisätietoja:

Rusty Schweickart

Michael Collins

Charlie Duke

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala lähestyy

Torstai 20.6.2019 klo 10:31

Floridan matkani alkaa 3 viikon päästä ja olen saanut nyt kaikki asiat sovittua. Viikon aikana osallistun 11 erilaiseen avaruuteen liittyvään tapahtumaan. Tapahtumiin osallistuu 100 -500 henkeä ja olen tiettävästi ainoa suomalainen. Päätapahtuma on 16.07.2019, jolloin juhlitaan Apollo 11 raketin laukaisua 50 vuotta sitten Kennedyn avaruuskeskuksessa. Kuulin Apollo gaalasta 2017 ja nyt pystyn sen toteuttamaan. Gaalan illallisliput maksavat 1000 – 3500 dollaria. Itselläni on 1000 dollarin lippu. Kalleimpia lippujen ostajat pääsevät istumaan samaan pöytään Apollo -astronauttien kanssa. Keskihintaisen lipun ostajilla on pöydässä NASA -astronautteja. Odotan tästä viikosta todella mielenkiintoista. Koska kyseessä on amerikkalaisten järjestämä tapahtuma, niin asiaan liittyy hyväntekeväisyyttä, sponsoreita ja huutokauppoja. Huutokauppaan tulee tarjolle 100 dollarin viinipullo, jossa on Apollo -aiheinen etiketti. Jospa sen ostaisin muistoksi.

Lisätietoja:

https://apollo50thgala.com/

https://www.astronautscholarship.org/celebratingapollo.html

Avaruusviikkoni ohjelma:

Aika

Ohjelman nimi

Lisätietoja

 

12.7.2019

 

Astronauttien golf

 

Saan koittaa Alan Shepardin mailan kopiota, jolla hän löi golfpalloa kuussa

12.7.2019

 

Pubikierros astronauttien kanssa

 

Käydään paikallisissa pubeissa

13.7.2019

 

Astronauttien paraati

Astronautit Corveteissa ja Tesloissa

 

13.7.2019

 

Ulkoilma konsertti

 

Konsertti, jossa soittaa Rick Armstrong (Neil Armstrongin poika)

 

14.7.2019

 

Aamiainen astronauttien perheiden kanssa

Apollo astronauttien lapset kertovat millaista oli kasvaa perheessä, jossa oli astronautteja

14.7.2019

 

Naiset avaruudessa

Keskustelua naisten asemasta avaruudesta

 

14.7.2019

 

Avaruusmatkailun tulevaisuus

Keskustelua avaruusmatkailun tulevaisuudesta

 

14.7.2019

 

Tutustuminen uuteen Apollo Saturn V -keskukseen

Tutustutaan uusittuun Apollo Saturn V -keskukseen ennen kuin se avataan yleisölle

16.7.2019

 

Apollo gaala Saturn V -raketin alla

Juhlitaan Apollo 11 -raketin laukaisun 50 -vuotispäivää. Paikalla tulee olemaan noin 500 vierasta ja mukana on myös Apollo -astronautteja

 

16.7.2019

 

Gaalan jatko

Juhlimista jatketaan aamun asti. Musiikista vastaa Duran Duran.

18.7.2019

 

Virgin Galactic oma kierros Kennedy Space Center

Tutustutaan halliin, missä Saturn V -raketit kasattiin, nähdään STS-100 kapselin tekoa ja juhlitaan Richard Bransonin syntymäpäivää

18.7.2019

 

Virgin Galactic tapaaminen Saturn V -raketin alla

Virgin Galactic oma tapaaminen illallisen ja hauskanpidon kera

 

ApolloGaala2.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Apollp

Suomen Avaruustutkimuseura täyttää 60 -vuotta

Sunnuntai 19.5.2019 klo 21:36

Suomen Avaruustutkimusseura täyttää tänä vuonna 60 -vuotta. Juhlavuonna on monia eri tapahtumia ja tänään oli yleisölle suunnattu rakettilennätys. Lennätimme kymmeniä erilaisia raketteja 100 -400 metrin korkeuteen Espoon Kulmakorvessa. Sää suosi meitä ja paikalla oli noin 50 rakettipoikaa ja -tyttöä. Moni lapsi sai laukaista raketin sähköisellä laukaisimella. Riemu oli suurta kun raketti lähti taivasta kohti!

Tätä lennätystä ja monia muita tapahtumia on kuvattu vuoden aikana. Suomen Avaruustutkimusseura julkaisee myöhemmin juhlavuoden tapahtumista videon.

Lisätietoja:

Suomen Avaruustutkimusseura http://www.sats-saff.fi/

Kuvassa yksi raketeista on lähdössä.

RakettiLahdossa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Avaruustutkimusseura

Virgin Galactic muuttaa New Mexicoon

Sunnuntai 12.5.2019 klo 21:50

Virgin Galactic julkaisi 10.05.2019 tiedotteen, jossa se kertoo siirtävänsä raketin ja henkilökuntaa New Mexicoon. Virgin Galactic teki 2 testilentoa avaruuteen Mojavesta, Kaliforniasta. Nyt on aika siirtää raketti ja tarvittava määrä henkilökuntaa perheineen, noin 100, New Mexicoon. New Mexicossa sijaitsee Spaceport America, mistä kaupalliset lennot tehdään. Siirto alkaa heti ja valmista on kesän jälkeen. Eli nyt ollaan lähellä kaupallisten lentojen alkamista. Ei tällaistä siirtoa tehdä huvikseen.

Virgin Galactic tiedote-> www.virgingalactic.com

Spaceport America-> www.spaceportamerica.com

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 3.2

Lauantai 4.5.2019 klo 19:50

Ostin Fiat-Unon 2012 toukokuussa. Sen tuunaaminen on ollut hyvää ajanvietettä lentoa odotellessa. Olen käyttänyt noin 1000 tuntia sen tuunaamiseen 7 vuoden aikana. Viimeisin parannus oli uudet rakettitelineet. Nyt voin ajaa autoa raketit katolla. Ja kun auto on paikoillaan voin nostaa raketit pystyyn. Auto on varsinkin poikien mieleen.

RaketitAutonKatollaSivulta.jpg

RaketitPystyssa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Stratolauch teki ensi lentonsa

Maanantai 15.4.2019 klo 22:40

Stratolauch on maailman suurin lentokone ja sen tarkoitus on lähettää raketteja avaruuteen. Idea on sama kuin Virgin Galacticalla. Statolauchnin on suunnitellut Scaled Composites. Olen monta vuotta seurannut Stratolauchin valmistumista, koska se on aivan huikea laite: Se lensi ensi kerran 13.04.2019. Olisinpa ollut paikalla!

Videoita: Stratolaunch first flight!!! ja World's biggest airplane takes flight for first time over Mojave desert

Scaled Composites: Stratolaunch

ScaledComposites-StratolaunchAircraft_FirstFlight_20190413.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

SodaStream keksintö auttaa astronauttien elämää avaruudessa

Maanantai 1.4.2019 klo 7:11

Suomen Avaruustutkimusseura on tutkinut SodaStreamin keksintöä: video

Tämä on pieni röyhtäys ihmiselle, mutta suuri kupliva harppaus ihmiskunnalle! SodaStream ja @StationCDRKelly ovat edistyneet merkittävästi astronauttien olosuhteiden parantamiseksi avaruudessa.

Tsekkaa lisää täältä: video

Päivitys 02.04.2019

SodaStreamME?! Pelkäänpä, että avaruusmatkaajien on hoidettava kaasunsa itse vielä tämänkin jälkeen… Kiitos SodaStreamille, että sain olla osana tämän vuoden aprillipilaa!

video

1 kommentti .

Toinen lento avaruuteen, 89.9 km korkeuteen

Perjantai 22.2.2019 klo 21:41

Tänään Virgin Galactic teki toisen testilennon avaruuteen. Tällä kertaa mentiin 89.9 km korkeuteen. Pilotteina olivat Dave Mackay ja Michael “Sooch” Masucci. Kyydissä oli lisäksi Beth Moses. Nyt näyttää todella lupaavalta! Ensimmäinen kaupallinen lento avaruuteen voi toteutua puolen vuoden kuluessa!

Lisätietoja-> Virgin Galactic

Alla pari kuvaa lennolta. Kuvat Virgin Galactic.

Pilots.jpg

FlightData.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pilottini saivat kaupallisen astronautin siivet

Lauantai 9.2.2019 klo 19:48

Rakettini lensi 83 kilometrin korkeuteen joulukuussa 2018. Sitä ohjasivat Mark ‘Forger’ Stucky ja ‘CJ’ Sturckow. Avaruus alkaa amerikkalaisten mielestä 80 kilometrin korkeudesta, joten paikallinen viranomainen, U.S. Department of Transportation, antoi heille erillisessä seremoniassa astronautin siivet. Seromina pidettiin Washingtonissa, jos olisin ollut sielläpäin olisin päässyt katsomaan seremoniaa. Sturckow on käynyt jo aikaisemmin avaruudessa sukkulalentäjänä. Tämä oli Stuckyn ensimmäinen lento avaruuteen ja hänestä tuli 568. ihminen, joka on käynyt avaruudessa.

Itse tulen olemaan noin 800. ihminen avaruudessa ja saan alla olevat siivet arviolta 2020.

Lisätietoja:-> Virgin Galacic ja Youtube

Kuva: kaupallisen astronautin siivet

US_FAA_Commercial_Astronaut_Wings.png

Kuva seremoniasta 07.02.2019, Washington

2019AstronautWingsGroupShot.jpg

Kuva: Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Finnish Satellite Workshop 2019, Espoo, Finland 23-25.01.2019

Sunnuntai 27.1.2019 klo 18:54

Finnish Satellite Workshop, satelliittiseminaari, pidettiin 23-25.01.2019 Aalto -yliopiston tiloissa Espoossa. Seminaari on kasvanut viime vuodesta ja nyt paikalla oli 400 kuuntelijaa 120 yrityksestä tai organisaatiosta. Luennoitsijoita oli 70, joista yli puolet oli ulkomailta. Kaukaisimmat luennoitsijat tulivat Yhdysvalloista.

Pääpaino seminaarissa oli pienet satelliitit ja niiden avulla saatavien tietojen hyödyntäminen. Sovelluksia, jotka hyödyntävät satelliiteista saatavia tietoja, on yhä enemmän toiminnassa ja uusia sovelluksia on suunnitteilla. Suomessa avaruussektori työllistä nyt ehkä 1000 henkeä ja sen lisäksi monet yritykset hyödyntävät avaruudesta saatava dataa. Nyt on menossa monia hankkeita, joilla Suomen avaruussektori vahvistuu. Tavoite on, että vuoteen 2025 mennessä avaruussektori työllistäisi 10 000 henkeä. Aalto- satelliitit, ICEYE ja Reaktor Space Lab ovat esimerkkejä viime vuosina saavutetuista onnistumista Suomessa. Ja lisää on tulossa.

Viime vuonna puhuttiin lähinnä satelliittien lähettämisestä maan kiertoradalle. Tänä vuonna esiteltiin myös hankkeita, jossa satelliitteja lähetään kauemmaksi tutkimaan esimerkiksi asteroideja. Myös kuuhan ollaan menossa. Yhdessä hankkeessa suunniteltiin mittalaitteen lähettämistä kuuhun ja MOOCHA -hankkeessa suunnitellaan kuuta kiertävälle radalle lähetettäväksi 8 pientä satelliittia lähivuosina.

Pienten satelliittien tekeminen ja lähettäminen avaruuteen halpenee koko ajan. Pienimmät satelliitit, esimerkiksi Suomi100 -satelliitti,  ovat kooltaan 10 cm x 10 cm x 10 cm ja painavat noin kilon. Vaikka Suomi100 -satelliitti on pieni, siinä on aurinkokenno, yhteyslaitteet, tietokone, mittalaitteita revontulien tutkimiseen ja kamera. Jos satelliitin koko on 30 cm x 10 cm x 10 cm, sillä voi tehdä jo paljon enemmän.

Halvimmallaan satelliitin tekee ja lähettää avaruuteen alle 100 00 EUR:lla. Perinteiset suuret satelliitit voivat maksaa satoja miljoonia. Satelliiteissa voidaan käyttää samoja komponentteja kuin tietokoneissa ja puhelimissa. Pienten satelliittien mitoitus on standardoitu ja satelliitteja voidaan lähettää useista eri paikoista. Satelliitti osaajia on yhä enemmän ja yliopistoissa koulutetaan lisää. Siksi uusia sovelluksia ja käyttökohteita tulee lisää kokoajan.

Uudella tekniikalla voidaan esimerkiksi paremmin ennustaa milloin vilja kannattaa korjata. Otetaan kuvaa viljapelloista avaruudesta ja analysoidaan se uusilla tekniikoilla. Japanilaisille turisteille voidaan näyttää elävää kuvaa revontulista avaruudesta kuvattuna. Laivoja voidaan ohjata etänä. Asteroidin mineraalivarat voidaan arvioida. Sään tarkempi ennustaminen. Halvat puhelin ja data yhteydet koko maapallolle. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat eikä kaikkia mahdollisuuksia ole vielä oivallettu.

Avaruusajan alussa vain suuret maat tai organisaatiot pysyivät lähettämään satelliitteja. Viime vuosina yksityiset yritykset ja yliopistot lähettävät jo suurimman osan satelliiteista. Satelliitteja lähetettiin vuonna 2018 yli 500 avaruuteen. Vuonna 2019 satelliitteja tullaan lähettämään vielä enemmän. Ensimmäiset pienet satelliitit lähetettiin avaruuteen 2003. Kehitys on ollut todella nopeaa.

Koska satelliitteja lähetetään yhä enemmän siitä seuraa avaruusromun ongelma. Kaikkia satelliitteja ei ole onnistuneesti saatu tuhottua maan ilmakehään. Nykyään arvioidaan, että maan kiertoradalla eri korkeuksilla kiertää 30 000 kymmenen senttimetrin mittaista esinettä ja 750 000 yhden senttimetrin mittaista kohdetta. Niiden valvontaan on omia järjestelmiä ja esimerkiksi ISS muuttaa kurssiaan jos on uhka törmätä johonkin. Yksi pieni esine voi rikkoa satelliitin tai sen laitteita, esimerkiksi aurinkokennon.  Tulevaisuudessa kiinnitetään enemmän huomioita siihen, että kaikki käytöstä poistetut satelliitit saadaan poistettua kiertoradalta. Aika tosin hoitaa lähes kaiken avaruusromun pois. Jos nyt lopetetaan uusia satelliittien laukaisu niin 10 000 vuodessa lähes kaikki avaruusromu on joko palanut maan ilmakehässä tai laskeutunut maahan.

Seminaarissa kuuli useita mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia. Satelliittien aurinkokennojen hyötysuhde on 30% kun taas tavallisille kuluttajille myytävien aurinkokennojen hyötysuhde on noin 17%. Satelliittien aurinkokennot maksavat noin 10 kertaa enemmän ja siksi niitä ei kannata laittaa maan päällä talojen katolle. Toki tämäkin avaruusteknologian saavutusta arkipäiväistyy ajan kuluessa.

Nykyään pienet satelliitit lähetetään isojen rakettien mukana. Harva tekee raketteja itse. Seminaarissa oli yksi oma raketti hanke. Latvia haluaa olla 19. maa joka laukaisee raketin 100 km korkeuteen. Hankkeessa on yksi ainutlaatuinen idea: viedään raketti ensiksi pallon avulla 30 km korkeuteen ja laukaistaan sitten raketti. Hankkeen nimi on ”Pirmie LV 100 km kosmasa”. Hanke on vielä vaiheessa eikä tarkkaa laukaisupäivää ole vielä. Tätä hanketta kannattaa seurata!

Avaruusalalle tarvitaan lähitulevaisuudessa paljon uusia osaajia. Lapsille, nuorille ja opiskelijoille pitää kertoa avaruudesta eri tavoin. Mitäpä jos rakentaisit itse raketit tai satelliitin? Se on nykyään mahdollista ja varmasti lisää kiinnostusta avaruuteen!

Itse olin seminaarissa toista kertaa. Seminaarin sisältö ja järjestyt toimivat hyvin. Jaan Praks, Samuli Nyman ja heidän tiiminsä osaavat homman. Osallistun varmasti ensi vuonna uudestaan!

Lisätietoja:

Suomi100 -satelliitti http://suomi100satelliitti.fi/

Latvian 100 km raketti https://www.zinoo.lv/latvijaskosmosarakete/

Satelliittieminaari https://spaceworkshop.fi/

Missä mennään?

NewSpaceEconomy.jpg

1 kommentti .

Satelliittiseminaari Suomessa 23-25.01.2019

Sunnuntai 20.1.2019 klo 21:27

Ensi viikolla pidetään kolmipäiväinen avaruuteen keskittyvä seminaari, Finnish Satellite Workshop 2019. Pääpaino seminaarissa on pienet satelliitit. Viime vuonna seminaari oli kaksipäiväinen ja nyt se kestää kolme päivää. Se osoittaa, että avaruusala on kasvamassa Suomessa. Menen seminaariin oppimaan lisää satelliiteista ja muista avaruuden hyödyntämiseen liittyvissä asioissa. Seminaarissa on kymmeniä puhujia eri maista. Seminaarin pitopaikka on viimevuoden tapaan Espoon Dipoli ja paikalle tulee 250 kuulijaa. Jaan Praks, Aalto Yliopiston professori,  on tilaisuuden organisoija kuten viime vuonnakin.

Lisätietoja:-> https://spaceworkshop.fi/

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä tapahtui vuonna 2018 ja mitä odotan vuodelta 2019?

Tiistai 1.1.2019 klo 17:05

Vuoden 2018 tapahtumia:

Virgin Galactican raketti, VSS Unity, teki vuonna 2018 neljä rakettikäyttöistä testilentoa. Niistä viimeisin meni joulukuussa 83 kilometrin korkeuteen asti. Lähiaikoina raketti tekee lennon 100 kilometriin asti. Eli nyt näyttää todelta hyvältä!

Viime vuoden isoin oma projektini, Raketti-Uno versio 3, valmistui heinäkuun alussa. Auto pääsi heinäkuussa kaksi kertaa televisioon ja syyskuun Aamulehden kanteen! Missä tahansa Raketti-Unoni liikkuukaan se saa vielä suuremmat hymyt aikaan kuin ennen.

Vuonna 2018 olin kaksi kertaa televisiossa haastateltava, helmikuussa Perjantai –ohjelmassa ja syyskuussa Arto Nybergin -ohjelmassa. Molemmat ohjelmat olivat positiivisia kokemuksia ja nyt taitaa olla riittävästi kokemusta televisiossa olemisesta. Enää ei jännitä televisiossa oleminen.

Mitä odotan vuodelta 2019:

Alkuvuonna 2019 Virgin Galactic tulee tekemään lisää testilentoja. On hyvin mahdollista, että Branson tekee ensimmäisen kaupallisen lennon avaruuteen jo keväällä 2019. Sillä lennolla on kuusi paikkaa, ja ainoa vahvistettu matkustajana on Richard Branson itse. Hän ei ole vielä kertonut, keitä viisi muuta matkustajaa ovat. Halukkaita on varmasti paljon tälle historialliselle lennolle! Odotan saavani kutsun seuraamaan tätä historiallista lentoa.

Itse toivon saavani tietää oman lentoni päivämäärän ennen joulua. Se olisi paras joululahja ikinä. Nyt vuosien odotus on muuttunut kuukausien odotukseksi. Viimeinkin!

Vuoden 2019 suuri tapahtuma tulee olemaan Apollo -gaala 16.7.2019 Kennedyn avaruuskeskuksessa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 -vuotta historiallisesta kuulennosta. Menen gaalaan ja pääsen näkemään kuulentojen veteraaneja.

Mitään isoa omaa projektia ei ole nyt suunnitteilla. Voi olla, että Raketti-Unon tuunaus jatkuu vielä. Jatkan kuntoilua entiseen malliin.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää joulua!

Maanantai 24.12.2018

Olen odottanut avaruusmatkaani 8- vuotta. Sinä aikana ystävät ovat muistaneet minua syntymäpäivinä ja jouluina lukuisin avaruusaiheisin lahjoin. Olen saanut lakanoita, paitoja, sarjakuvia, palapelin, raketteja, rakettikynän, onnittelukortteja sekä erilaisia itsetehtyjä lahjoja.

Olen niistä kaikista hyvin iloinen, toivon kuitenkin ettei niitä enää tule montaa. Tämän vuoden paras lahjani oli Virgin Galactican onnistunut lento avaruuteen 13.12.2018. Ensi vuoden paras lahjani voisi olla lentoni päivämäärä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Alla kuvia:

VG_LaserillaJoulu2018.jpg

Tekijä Harri Salo

HyvaaJouluAstronauttiEnolle.jpg

Tekijä Jasper ja hänen äitinsä

AvaruusLakanat.jpg

Lakanat

AvatuusPalapeli.jpg

Palapeli

GagarinPaita.jpg

Paita

LeikkiRaketti.jpg

Raketti

MySpace.jpg

Tekijä Raisa Kettunen

RakettiKyna.jpg

Rakettikynä

ReadingForSpaceFlight.jpg

Sarjakuva

Kommentoi kirjoitusta.

Rakettini teki onnistuneen testilennon avaruuteen!

Torstai 13.12.2018 klo 20:35

Tänään se viimein tapahtui, VMS Unity teki onnistuneen testilennon avaruuteen! Suurin nopeus oli 2.9 kertainen äänennopeus ja rakettimoottoria poltettiin 60 sekuntia. Rakettimoottorin säiliö ei ollut vielä täynnä, joten seuraavalla lennolla mennään varmasti 100 km:n korkeuteen asti. Lennolla oli mukana kaksi pilottia, Annie-niminen nukke sekä NASAN tutkimuslaitteita. Amerikkalaisilla on avaruuden raja 80 kilometriä, joten se raja ylitettiin 2 kilometrillä. Eurooppalaisten avaruuden raja on 100 km. Kyllä sekin raja vielä ylitetään.

Tämä oli suuri helpotus Virgin Galacticalle ja voin kuvitella millaiset juhlat Richard Branson pitää illalla! Onnea Richard! Ja ota pari virvoketta minunkin puolestani! Minä otan muutaman virvokkeen huomenna!

Video avaruuslennolta 13.12.2018 YouTube

Kuva avaruuslennolta 13.12.2018. Kuva Virgin Galactic.

Virgin_Galactic_in_Space.jpg_cmyk.jpg

2 kommenttia .

Ensimmäinen avaruuslento on lähellä

Keskiviikko 12.12.2018 klo 14:05

Virgin Galactic on julkaissut tiedotteen (12.12.2018), jossa kerrotaan huomisesta testilennosta (13.12.2018). Lennon tarkoitus on lentää korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan ennen. Edellisellä testilennolla heinäkuussa käytiin 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertainen äänen nopeus. Virgin Galactic ei uskalla luvata mennäänkö jo avaruuteen asti, mutta varmasti lähellä käydään.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Virgin Galactic kertoo päivää ennen testilennosta. Yleensä lennoista on kerrottu lennon jälkeen. Richard Branson on ainakin vuodesta 2011 lähtien luvannut, että lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua. Nyt tämä lupaus voidaan lunastaa jouluna 2018.

Lisätietoja -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Brycetech sivusto -teknistä tietoa satelliiteista ja muusta

Sunnuntai 25.11.2018 klo 21:06

Törmäsin Brycetech nimiseen sivustoon, jossa on kattavia ja yksityiskohtaisia raportteja avaruuteen liittyeen. Raportit ovat yksityiskohtaisia ja ne ovat ilmaisia. Raporteista käy ilmi mm. että vuonna 2017 tehtiin lähes 500 laukaisua avaruuteen, joista suurin osa oli satellitteja. 

Lisätietoja:-> Bryce raportit

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo 50 vuotta gaala 2019 -olen menossa sinne!

Sunnuntai 11.11.2018 klo 21:43

Apollo lennot tehtiin 1969-1972 ja silloin kuudella onnistuneella lennolla 12 amerikkalaista astronauttia kävi kuussa. Vuoden 1972 jälkeen kukaan ei ole käynyt kuussa. Apollo 11 -lennosta tulee kuluneeksi 50 -vuotta ensi kesänä. Sain Virgin Galactican kautta hankittua lipun gaalaan. Paikalla tulee useita elossa olevia Apollo astronautteja. Heistä kuuluisin on varmasti Buzz Aldrin. Jos minulla käy tuuri, pääsen kättelemään häntä:)

Lisätietoja: Apollo 50 gaala

APOLLO_50th_FULL_COLOR_300DPI_medium.jpg

3 kommenttia .

Mustat raketti-boxerit myynnissä

Sunnuntai 21.10.2018 klo 22:03

Otin verkkokauppaan myyntiin mustat raketti-boxerit. Nehän ovat hyvä lahja isänpäiväksi! Hinta 20 EUR.

Voit tilata ne verkkokaupastani.

Raketti_boxerit_mustatEdestajaTakaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen lento avaruuteen on todella lähellä

Torstai 11.10.2018 klo 14:49

Sir Richard Branson kertoi tiistaina, 9.10.2018, että Virgin Galactic on muutaman viikon päässä ensimmäisestä avaruuslennosta ja hän itse lentää muutaman kuukauden kuluessa avaruuteen. Virgin Galactican edellinen lento meni jo 54 -kilometrin korkeuteen. Seuraava testilento voi olla  jo avaruuteen eli 100 km korkeuteen. Testilentoja pitää tehdä useita ennenkuin varsinaiset reittilennot avaruuteen voidaan aloittaa.

Richard on ollut erittäin optimistinen lausunnoissaan. Itse uskon, että ensimmäinen lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua 2018 ja Richard lentää itse avaruuteen ennen joulua 2019.

Lisätietoja: BBC

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »