Share |

Suomalainen Astronautti Pipo

RAKETTI-Boxerit sinisetKuvan mukaiset siniset boxerit. Edessä raketti-logo ja takana teksti RAKETTI. OstaLue lisää »

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:622952 kpl

Hyvää joulua!

Maanantai 24.12.2018

Olen odottanut avaruusmatkaani 8- vuotta. Sinä aikana ystävät ovat muistaneet minua syntymäpäivinä ja jouluina lukuisin avaruusaiheisin lahjoin. Olen saanut lakanoita, paitoja, sarjakuvia, palapelin, raketteja, rakettikynän, onnittelukortteja sekä erilaisia itsetehtyjä lahjoja.

Olen niistä kaikista hyvin iloinen, toivon kuitenkin ettei niitä enää tule montaa. Tämän vuoden paras lahjani oli Virgin Galactican onnistunut lento avaruuteen 13.12.2018. Ensi vuoden paras lahjani voisi olla lentoni päivämäärä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Alla kuvia:

VG_LaserillaJoulu2018.jpg

Tekijä Harri Salo

HyvaaJouluAstronauttiEnolle.jpg

Tekijä Jasper ja hänen äitinsä

AvaruusLakanat.jpg

Lakanat

AvatuusPalapeli.jpg

Palapeli

GagarinPaita.jpg

Paita

LeikkiRaketti.jpg

Raketti

MySpace.jpg

Tekijä Raisa Kettunen

RakettiKyna.jpg

Rakettikynä

ReadingForSpaceFlight.jpg

Sarjakuva

Kommentoi kirjoitusta.

Rakettini teki onnistuneen testilennon avaruuteen!

Torstai 13.12.2018 klo 20:35

Tänään se viimein tapahtui, VMS Unity teki onnistuneen testilennon avaruuteen! Suurin nopeus oli 2.9 kertainen äänennopeus ja rakettimoottoria poltettiin 60 sekuntia. Rakettimoottorin säiliö ei ollut vielä täynnä, joten seuraavalla lennolla mennään varmasti 100 km:n korkeuteen asti. Lennolla oli mukana kaksi pilottia, Annie-niminen nukke sekä NASAN tutkimuslaitteita. Amerikkalaisilla on avaruuden raja 80 kilometriä, joten se raja ylitettiin 2 kilometrillä. Eurooppalaisten avaruuden raja on 100 km. Kyllä sekin raja vielä ylitetään.

Tämä oli suuri helpotus Virgin Galacticalle ja voin kuvitella millaiset juhlat Richard Branson pitää illalla! Onnea Richard! Ja ota pari virvoketta minunkin puolestani! Minä otan muutaman virvokkeen huomenna!

Video avaruuslennolta 13.12.2018 YouTube

Kuva avaruuslennolta 13.12.2018. Kuva Virgin Galactic.

Virgin_Galactic_in_Space.jpg_cmyk.jpg

2 kommenttia .

Ensimmäinen avaruuslento on lähellä

Keskiviikko 12.12.2018 klo 14:05

Virgin Galactic on julkaissut tiedotteen (12.12.2018), jossa kerrotaan huomisesta testilennosta (13.12.2018). Lennon tarkoitus on lentää korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan ennen. Edellisellä testilennolla heinäkuussa käytiin 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertainen äänen nopeus. Virgin Galactic ei uskalla luvata mennäänkö jo avaruuteen asti, mutta varmasti lähellä käydään.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Virgin Galactic kertoo päivää ennen testilennosta. Yleensä lennoista on kerrottu lennon jälkeen. Richard Branson on ainakin vuodesta 2011 lähtien luvannut, että lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua. Nyt tämä lupaus voidaan lunastaa jouluna 2018.

Lisätietoja -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Brycetech sivusto -teknistä tietoa satelliiteista ja muusta

Sunnuntai 25.11.2018 klo 21:06

Törmäsin Brycetech nimiseen sivustoon, jossa on kattavia ja yksityiskohtaisia raportteja avaruuteen liittyeen. Raportit ovat yksityiskohtaisia ja ne ovat ilmaisia. Raporteista käy ilmi mm. että vuonna 2017 tehtiin lähes 500 laukaisua avaruuteen, joista suurin osa oli satellitteja. 

Lisätietoja:-> Bryce raportit

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo 50 vuotta gaala 2019 -olen menossa sinne!

Sunnuntai 11.11.2018 klo 21:43

Apollo lennot tehtiin 1969-1972 ja silloin kuudella onnistuneella lennolla 12 amerikkalaista astronauttia kävi kuussa. Vuoden 1972 jälkeen kukaan ei ole käynyt kuussa. Apollo 11 -lennosta tulee kuluneeksi 50 -vuotta ensi kesänä. Sain Virgin Galactican kautta hankittua lipun gaalaan. Paikalla tulee useita elossa olevia Apollo astronautteja. Heistä kuuluisin on varmasti Buzz Aldrin. Jos minulla käy tuuri, pääsen kättelemään häntä:)

Lisätietoja: Apollo 50 gaala

APOLLO_50th_FULL_COLOR_300DPI_medium.jpg

3 kommenttia .

Mustat raketti-boxerit myynnissä

Sunnuntai 21.10.2018 klo 22:03

Otin verkkokauppaan myyntiin mustat raketti-boxerit. Nehän ovat hyvä lahja isänpäiväksi! Hinta 20 EUR.

Voit tilata ne verkkokaupastani.

Raketti_boxerit_mustatEdestajaTakaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen lento avaruuteen on todella lähellä

Torstai 11.10.2018 klo 14:49

Sir Richard Branson kertoi tiistaina, 9.10.2018, että Virgin Galactic on muutaman viikon päässä ensimmäisestä avaruuslennosta ja hän itse lentää muutaman kuukauden kuluessa avaruuteen. Virgin Galactican edellinen lento meni jo 54 -kilometrin korkeuteen. Seuraava testilento voi olla  jo avaruuteen eli 100 km korkeuteen. Testilentoja pitää tehdä useita ennenkuin varsinaiset reittilennot avaruuteen voidaan aloittaa.

Richard on ollut erittäin optimistinen lausunnoissaan. Itse uskon, että ensimmäinen lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua 2018 ja Richard lentää itse avaruuteen ennen joulua 2019.

Lisätietoja: BBC

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelma tunnelmia jälkikäteen

Maanantai 1.10.2018 klo 20:50

Arton ohjelma oli mukava kokemus. Kaikki järjestelyt sujuivat hienosti. Meitä oli kolme eri alojen ihmistä. Erkki Liikanen, kokenut viihdyttäjä, Lauri Tilkanen, nuori näyttelijä ja minä. Erkillä riitti juttua ennen ja jälkeen ohjelman. Mahtava mies! Hän kävi ohjelmaan jälkeen tutustumassa Raketti-Unoon ja hankki myös muutamat Raketti-Boxerit.

Ohjelman lopuksi soitettiin toivomani kappale:

Lapsuuden Sankarille joka kertoo Juri Gagarinin avaruuslennosta.

ArtoNybergShow.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelmassa sunnuntaina 30.09.2018 18:45 TV1

Perjantai 28.9.2018 klo 9:57

Sain kutsun tulla Arto Nybergin haastateltavaksi sunnuntai 30.09.2018 ohjelmaan. Tulen mielelläni Arton haastateltavaksi, koska pidän hänen ohjelmastaan. Ohjelmassa on aina kolme erilaista ihmistä kertomassa hyvinkin erilaisista asioista. Arton haastattelu tyyli on rauhallinen eikä hän pyri yllättämään haastateltaviaan kuten joissakin muissa ohjelmissa on tapana.

Ohjelmatiedot

Kommentoi kirjoitusta.

Yusaku Maezawa lähtee kuulennolle 2023

Tiistai 18.9.2018 klo 14:50

Japanilainen miljardööri ja taiteen keräilijä on varannut kuulennot itselleen ja 6-8 hyvälle taiteilija kavereilleen. Lennon järjestää SpaceX ja raketti on Big Falcon Rocket. Raketti ei ole vielä lentänyt, joten sille tulee kiire lentää jotta kuun ympäri lento toteutuisi 2023. Olisi aika huimaa jos se toteutuisi jo 5- vuoden päästä, näissä projekteissa tuppaa vuodet kulumaan joutuin.


Yusaku ei vielä julkaissut taitelija kavereidensa nimeä, joten minun pitäisi varmaan lähettää hänelle Raketti-Uno kuvia, sehän on melkein taidetta!
Toivon Yusakulle onnea ja menestystä hankkeeseen!

Linkkejä:


SpaceX video julkaisusta


Dearmoon video


Wikipedia: Big Falcon Rocket


Wikipedia: Yusaku Maezawa

Kommentoi kirjoitusta.

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampeella 3-6.9.

Tiistai 4.9.2018 klo 20:21

Maanantaiaamulla opetin 6-luokkalaisille muutamia perusteita avaruudesta. Kerroin kuka on käynyt ensimmäisenä avaruudessa ja kuka oli ensimmäisenä kuussa. Mietimme yhdessä mistä avaruus alkaa, millä korkeudella satelliitit ovat, kuinka pitkä matka on kuuhun tai Marssiin. Minulla oli yhteensä 40 aika innokasta oppilasta. Kehoitin heitä lukemaan matematiikka, kemiaa ja fysiikka, jos he haluavat astronautiksi.

Iltapäivällä pidin tunnin luennon varttuneemmille opiskelijoille omasta matkastani. Kerroin painottomuuslennosta, sentrifuugista sekä muista asioista millä olen valmistautunut tulevaan avaruusmatkaan. Asteroidit ja komeetat seminaari oli mukava kokemus. Suomessa on nyt pieni buumi avaruuteen liittyen. Yhä useammat yritykset tekevät nyt omia satelliitteja tai osallistuvat muuten avaruuden tutkimiseen. 

Kuvassa joukko 6-luokkalaisia Raketti-Uno rastin luona.

6_luokkalaiset.jpg

2 kommenttia .

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampereella 3-6.9.

Perjantai 31.8.2018 klo 22:14

Tampereella on nelipäiväinen seminaari ja olen siellä maanantaina esiintymässä. Maanantai on tarkoitettu kouluille ja siellä on paikalla opettajia, tutkijoita sekä oppilaita. Ohjelma on silloin hieman kevyempi kuin muina päivinä ja sopii kaikille. Raketti-Uno on yksi maanantaiaamun työpaja kohde koululaisille. Unoni saa paikan Vapriikki -rakennuksen pääoven edessä! Silloin varmasti kaikki tietävät, että ovat tulossa oikeaa paikkaan.

Iltapäivällä on sitten luento-osuus ja kerron kuinka valmistaudun tulevaan avaruuslentoon. Muut luennoitsijat tulevat Ursasta, Heurekasta, Aalto-Yliopistosta, RUAG Space Finlandi:sta ja Space Systems Finland:ista.

Lisätietoja liitteissä:

Maanantain ohjelma

Alueen kartta

Seminaarin koko ohjelma

Kommentoi kirjoitusta.

Mark Stucky -pilottini

Perjantai 24.8.2018 klo 22:32

The New Yorker -lehti julkaisi 20.08.2018 loistavan artikkelin pilotistani, Mark Stuckystä. Artikkeli on 58 -sivua pitkää ja kertoo hänen näkökulmastaan miten Virgin Galactic -projekti on mennyt. Hänen intohimonsa on aina ollut lentäminen ja avaruus. Artikkelissa käydään läpi yksityiskohtaisesti projektin vaikeita vaiheita ja kuinka niistä on selvitty. Missään muussa artikkelissa ei ole käyty näin tarkkaan läpi projektin ongelmia. Vaikein hetki oli 2014 sattunut onnettomuus, jossa kuoli Markin hyvä ystävä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja nyt ollaan todella lähellä ensimmäistä avaruuslentoa. Tämä on paras, kattavin ja mielenkiintoisin artikkeli mitä olen Virgin Galacticasta lukenut. Suosittelen!

The New Yorker, Virgin Galactic's Rocket Man

Kuva: The New Yorker

RocketManNewYorker.jpg

1 kommentti .

VSS Unity teki kolmannen rakettikäyttöisen testilennon

Torstai 26.7.2018 klo 23:34

Rakettini, VSS Unity, teki tänään kolmannen rakettikäyttöisen testilennon. Lento oli VSS Unityn 14. lento ja samalla 252. lento VMS Eve:lle. Nyt mentiin korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan. Rakettimoottoria poltettiin 42 sekuntia. VSS Unity kävi 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertaa äänen nopeus. Piloitteina olivat Dave Mackey ja Mike “Sooch” Masucci. He molemmat nauttivat näkymistä:). VSS Unity on tehnyt nyt 3 rakettikäyttöistä testilentoa vajaassa 4 kuukaudessa. Nyt näyttää hyvältä, Virgin Galacticalla on hyvä vaihe menossa.

Kuva lennolta. Kuva Virgin Galactic.

Virgin Galactic tiedote lennosta.

20180726_3rdPoweredFlight.png

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen kuvaus

Tiistai 24.7.2018 klo 22:33

Huomenta Suomea varten kuvattiin perjantaina 13.07.2018 10 minuutin pätkä Helsingin keskustassa. Mika Tommola haastatteli minua ja kuvaajana oli hyvä ystäväni Aki Blomberg. Kuvausten pääosassa oli Raketti-Unon versio kolme:) Jäimme vielä suoran lähetyksen jälkeen kuvaamaan lisää materiaalia, joka tuli ulos sunnuntaina Kymmenen Uutisten kevennyksessä. Meillä kaikilla oli mukavaa kuvauksissa.

MTV Huomenta Suomi 13.07.2018 10 minuuttia

MTV Kymmenen Uutiset 15.07.2018 2 minuuttia

AkiVesaHuomentaSuomi20180713.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen haastattelu

Perjantai 13.7.2018

Olen tänään autoni kanssa Mika Tommola haastattelussa 08:00 Huomenta Suomessa. Raketti-Unosta on nyt versio 3 valmis. Voin kertoa koko kansalle Unon hyperajomoottoreista ja muista jutuista:)

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 3 viimein valmis

Sunnuntai 8.7.2018 klo 22:17

Sain viimeinkin Raketti-Unon version 3 valmiiksi. Siinä on uusi moottori, uusi raketti konepelti ja uusi raketti ovi ja muutama muu uusi juttu. Työtä tähän meni 500 tuntia, joista itse tein 400 tuntia ja ystävät tekivät loput. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Minulla on suunnitelmat myös versioille 4,5,6 ja 7. Yksi uusi versio vuosittain kunnes pääsen avaruuteen. Ystäväni Eerik Lehto otti autosta kuvia kun auto viimein valmistui 03.07.2018. Me ajoimme Jätemälle Helsingissä ottamaan kuvia.

RakettiUnoVesaJatemaki.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Stadin Cruising 06.07.2018 ja Raketti-Uno

Torstai 5.7.2018

Helsingissä järjestetään kerran kuussa Stadin Cruising. Siellä voi hyvän kelin sattuessa olla jopa 1000 erilaista autoa. Mene Malmin lentokentälle Raketti-Uno, versio 3, kanssa katsomaan muita tuunattuja autoja. Saa nähdä tuleeko toista raketti autoa vastaan:). 

UnoEdesta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Unossa moottori paikoilllaan

Lauantai 9.6.2018 klo 21:47

Raketti-Uno tuunaus etenee. Nyt siinä on jo moottori paikoillaan. Auton teema on sinivalkoinen väri joka jatkuu nyt myös konehuoneessa. Moottori on maalattu lämmönkestävällä sinisellä ja valkoisella maalilla.

MoottoriPaikoillaan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

VSS Unity teki toisen rakettikäyttöisen testilennon

Keskiviikko 30.5.2018 klo 16:10

Virgin Galactican raketti, VSS Unity, teki toisen rakettikäyttöisen testilennon 29.05.2018. Tällä kertaa VSS Unity kävi 35 kilometrin (114 500 jalan) korkeudessa ja vauhtia oli parhaimmillaan 1.9 kertaa äänennopeus eli noin 2000 km tunnissa nopeuden.  Viimeksi huhtikuussa raketti kävi 26 km korkeudessa ja vauhtia oli silloin myös 2000 km tunnissa. Nyt odotan lisää testilentoja!

Virgin Galactic tiedote -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »