Share |

Suomalainen Astronautti Pipo

RAKETTI-Boxerit mustatKuvan mukaiset mustat boxerit. Edessä raketti-logo ja takana teksti RAKETTI.  OstaLue lisää »

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:555195 kpl

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampeella 3-6.9.

Tiistai 4.9.2018 klo 20:21

Maanantaiaamulla opetin 6-luokkalaisille muutamia perusteita avaruudesta. Kerroin kuka on käynyt ensimmäisenä avaruudessa ja kuka oli ensimmäisenä kuussa. Mietimme yhdessä mistä avaruus alkaa, millä korkeudella satelliitit ovat, kuinka pitkä matka on kuuhun tai Marssiin. Minulla oli yhteensä 40 aika innokasta oppilasta. Kehoitin heitä lukemaan matematiikka, kemiaa ja fysiikka, jos he haluavat astronautiksi.

Iltapäivällä pidin tunnin luennon varttuneemmille opiskelijoille omasta matkastani. Kerroin painottomuuslennosta, sentrifuugista sekä muista asioista millä olen valmistautunut tulevaan avaruusmatkaan. Asteroidit ja komeetat seminaari oli mukava kokemus. Suomessa on nyt pieni buumi avaruuteen liittyen. Yhä useammat yritykset tekevät nyt omia satelliitteja tai osallistuvat muuten avaruuden tutkimiseen. 

Kuvassa joukko 6-luokkalaisia Raketti-Uno rastin luona.

6_luokkalaiset.jpg

2 kommenttia .

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampereella 3-6.9.

Perjantai 31.8.2018 klo 22:14

Tampereella on nelipäiväinen seminaari ja olen siellä maanantaina esiintymässä. Maanantai on tarkoitettu kouluille ja siellä on paikalla opettajia, tutkijoita sekä oppilaita. Ohjelma on silloin hieman kevyempi kuin muina päivinä ja sopii kaikille. Raketti-Uno on yksi maanantaiaamun työpaja kohde koululaisille. Unoni saa paikan Vapriikki -rakennuksen pääoven edessä! Silloin varmasti kaikki tietävät, että ovat tulossa oikeaa paikkaan.

Iltapäivällä on sitten luento-osuus ja kerron kuinka valmistaudun tulevaan avaruuslentoon. Muut luennoitsijat tulevat Ursasta, Heurekasta, Aalto-Yliopistosta, RUAG Space Finlandi:sta ja Space Systems Finland:ista.

Lisätietoja liitteissä:

Maanantain ohjelma

Alueen kartta

Seminaarin koko ohjelma

Kommentoi kirjoitusta.

Mark Stucky -pilottini

Perjantai 24.8.2018 klo 22:32

The New Yorker -lehti julkaisi 20.08.2018 loistavan artikkelin pilotistani, Mark Stuckystä. Artikkeli on 58 -sivua pitkää ja kertoo hänen näkökulmastaan miten Virgin Galactic -projekti on mennyt. Hänen intohimonsa on aina ollut lentäminen ja avaruus. Artikkelissa käydään läpi yksityiskohtaisesti projektin vaikeita vaiheita ja kuinka niistä on selvitty. Missään muussa artikkelissa ei ole käyty näin tarkkaan läpi projektin ongelmia. Vaikein hetki oli 2014 sattunut onnettomuus, jossa kuoli Markin hyvä ystävä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja nyt ollaan todella lähellä ensimmäistä avaruuslentoa. Tämä on paras, kattavin ja mielenkiintoisin artikkeli mitä olen Virgin Galacticasta lukenut. Suosittelen!

The New Yorker, Virgin Galactic's Rocket Man

Kuva: The New Yorker

RocketManNewYorker.jpg

1 kommentti .

VSS Unity teki kolmannen rakettikäyttöisen testilennon

Torstai 26.7.2018 klo 23:34

Rakettini, VSS Unity, teki tänään kolmannen rakettikäyttöisen testilennon. Lento oli VSS Unityn 14. lento ja samalla 252. lento VMS Eve:lle. Nyt mentiin korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan. Rakettimoottoria poltettiin 42 sekuntia. VSS Unity kävi 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertaa äänen nopeus. Piloitteina olivat Dave Mackey ja Mike “Sooch” Masucci. He molemmat nauttivat näkymistä:). VSS Unity on tehnyt nyt 3 rakettikäyttöistä testilentoa vajaassa 4 kuukaudessa. Nyt näyttää hyvältä, Virgin Galacticalla on hyvä vaihe menossa.

Kuva lennolta. Kuva Virgin Galactic.

Virgin Galactic tiedote lennosta.

20180726_3rdPoweredFlight.png

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen kuvaus

Tiistai 24.7.2018 klo 22:33

Huomenta Suomea varten kuvattiin perjantaina 13.07.2018 10 minuutin pätkä Helsingin keskustassa. Mika Tommola haastatteli minua ja kuvaajana oli hyvä ystäväni Aki Blomberg. Kuvausten pääosassa oli Raketti-Unon versio kolme:) Jäimme vielä suoran lähetyksen jälkeen kuvaamaan lisää materiaalia, joka tuli ulos sunnuntaina Kymmenen Uutisten kevennyksessä. Meillä kaikilla oli mukavaa kuvauksissa.

MTV Huomenta Suomi 13.07.2018 10 minuuttia

MTV Kymmenen Uutiset 15.07.2018 2 minuuttia

AkiVesaHuomentaSuomi20180713.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen haastattelu

Perjantai 13.7.2018

Olen tänään autoni kanssa Mika Tommola haastattelussa 08:00 Huomenta Suomessa. Raketti-Unosta on nyt versio 3 valmis. Voin kertoa koko kansalle Unon hyperajomoottoreista ja muista jutuista:)

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 3 viimein valmis

Sunnuntai 8.7.2018 klo 22:17

Sain viimeinkin Raketti-Unon version 3 valmiiksi. Siinä on uusi moottori, uusi raketti konepelti ja uusi raketti ovi ja muutama muu uusi juttu. Työtä tähän meni 500 tuntia, joista itse tein 400 tuntia ja ystävät tekivät loput. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Minulla on suunnitelmat myös versioille 4,5,6 ja 7. Yksi uusi versio vuosittain kunnes pääsen avaruuteen. Ystäväni Eerik Lehto otti autosta kuvia kun auto viimein valmistui 03.07.2018. Me ajoimme Jätemälle Helsingissä ottamaan kuvia.

RakettiUnoVesaJatemaki.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Stadin Cruising 06.07.2018 ja Raketti-Uno

Torstai 5.7.2018

Helsingissä järjestetään kerran kuussa Stadin Cruising. Siellä voi hyvän kelin sattuessa olla jopa 1000 erilaista autoa. Mene Malmin lentokentälle Raketti-Uno, versio 3, kanssa katsomaan muita tuunattuja autoja. Saa nähdä tuleeko toista raketti autoa vastaan:). 

UnoEdesta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Unossa moottori paikoilllaan

Lauantai 9.6.2018 klo 21:47

Raketti-Uno tuunaus etenee. Nyt siinä on jo moottori paikoillaan. Auton teema on sinivalkoinen väri joka jatkuu nyt myös konehuoneessa. Moottori on maalattu lämmönkestävällä sinisellä ja valkoisella maalilla.

MoottoriPaikoillaan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

VSS Unity teki toisen rakettikäyttöisen testilennon

Keskiviikko 30.5.2018 klo 16:10

Virgin Galactican raketti, VSS Unity, teki toisen rakettikäyttöisen testilennon 29.05.2018. Tällä kertaa VSS Unity kävi 35 kilometrin (114 500 jalan) korkeudessa ja vauhtia oli parhaimmillaan 1.9 kertaa äänennopeus eli noin 2000 km tunnissa nopeuden.  Viimeksi huhtikuussa raketti kävi 26 km korkeudessa ja vauhtia oli silloin myös 2000 km tunnissa. Nyt odotan lisää testilentoja!

Virgin Galactic tiedote -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno ilman moottoria

Lauantai 26.5.2018 klo 22:25

Raketti-Unon versio 3 on valmistumassa. Tässä vaihessa moottori on otettu pois jolloin koko konehuoneen voi maalata.

VesaLaittaaUnoaKonePois.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuinka rakettimoottoria testataan?

Tiistai 22.5.2018 klo 22:23

Virgin Galactic julkaisi videon, jossa kerrotaan rakettimoottorin testauksesta ja niiden rakentajista.

Video -> Rakettimoottori

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno 6 vuotta ja 50 000 km

Tiistai 15.5.2018 klo 22:22

Ostin Raketti-Unoni 2012 toukokuussa. Olen ajanut sillä 50 000 km ja matka jatkuu. Eilen Unolla oli katsastus ja nyt sillä voi taas huoletta ajaa ainakin vuoden. Ennen Unoa ajelin 5 vuotta Audi A8:lla, jossa oli 4.2 litran moottori ja paljon tietokoneita. Audi oli tylsä auto verrattuna Unoon. Jospa ajelen Unolla loppuelämäni. Varaosia on autotalli puolillaan:)

20180513FiatUnoKatsastus.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala 2018

Sunnuntai 22.4.2018 klo 19:18

Ensimmäiset ihmiset kävelivät kuun pinnalla heinäkuussa 1969. Apollo 11 lento on toiseksi tärkein lento avaruuden valloituksen historiassa. Tärkein on tietysti Juri Gagarinin lento 1961. Apollo lentoja on juhlittu nyt monena vuotena Apollo gaalassa Kennedy Space Center:issä, jonne on kutsuttu entisiä astronautteja. Kuussa käveli vuosina 1969-1972 yhteensä 12 ihmistä, joista vielä 5 on elossa. He kaikki ovat yli 80 –vuotiaita. Heistä tunnetuin on 86-vuotias Buzz Aldrin, joka on tulossa gaalaan.

Sain Virgin Galactican kautta kutsun tähän tilaisuuteen. Tilaisuudessa kerätään varoja koulutukseen ja lippujen hinnat ovat siksi aika kalliit, 750 – 2500 dollaria. Moni Virgin Galactican asiakas on hankkinut liput tilaisuuteen. Tänä vuonna en osallistu tilaisuuteen, mutta laitoin alustavan kyselyn Virgin Galacticalle vuoden 2019 lipuista, jolloin Apollo 11 lennosta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Lisätietoja gaalasta -> Apollo Celebration Gala

Lisätietoja Apollo -astronauteista -> Wikipedia

ApolloGaala.JPG

2 kommenttia .

VSS Unity teki ensimmäisen rakettikäyttöisen testilennon

Sunnuntai 15.4.2018 klo 20:40

Virgin Galactican uusi raketti, VSS Unity, teki ensimmäisen rakettikäyttöisen testilennon 5.4.2018. Se oli iso askel Virgin Galactican projektissa. Edellinen testilento tapahtui 2014. VSS Unity kävi 26 kilometrin (84 271 jalan) korkeudessa ja vauhtia oli parhaimmilaan 1.87 kertaa äänennopeus eli noin 2000 km tunnissa nopeuden. Nyt odotan lisää testilentoja!

Lisätietoja-> Virgin Galatic tiedote

Lisätietoja-> Iltasanomat

Kuva Virgin Galactic

FirstPoweredFlight2018.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Tuoppi

Torstai 29.3.2018 klo 21:02

Sain eilen hyvältä ystävältä, Harri Salolta, minulle tehdyn Raketti-Tuopin. Tästä otan sitten palauttavan Sandelssin avaruuslennon jälkeen:

Oman tuoppisi voit tilata täältä:

Cherokee Harri

AstronattiTuoppi.JPG

1 kommentti .

Raketti-Unon versio 3 on työn alla

Sunnuntai 25.3.2018 klo 20:42

Talven aikana olen suunnitellut ja aloittanut rakentamaan Raketti-Unon uutta versiota. Versioon 3 kuuluu mm. uusi ovi, uusi konepelti ja tuunattu moottori. Versio 3 valmistuu kesään alkuun mennessä. Sillä sitten kelpaa ajella vaikka rantabulevardilla.

Kuvassa Raketti-Unon oveen tuleva itse hitsattu raketti.

RakettiOviRakettiKehikko03.jpg

2 kommenttia .

Suomalainen Astronautti T-Paita on nähty Venice Beach:illä, Kaliforniassa!

Maanantai 26.2.2018 klo 18:42

Kaila Spiller otti tämän kuvan Venice Beach:illä helmikuussa 2018. Kaila on mukava nainen ja hän itse asiassa rakentaa raketteja The Spacehip Company:ssa. Hän rakentaa rakettia minulle! Minun t-paitani ei olisi voinut saada parempaa omistajaa.

KailaTShirt.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Virgin Galactic on avannut uudet hienot sivut!

Perjantai 16.2.2018 klo 20:07

Uudet sivut ovat avattu, sivuilla on nyt paljon enemmän videoita kuin ennen ja ne ovat tyylikkäästi tehty!

https://www.virgingalactic.com/

Kommentoi kirjoitusta.

Onnea Elon Musk, teit sen ennen minua!

Lauantai 10.2.2018 klo 21:40

Hei Elon, katselin rakettisi Falcon Heavy:n  lähtöa viime tiistaina ja olipahan huikea onnistuminen! Rakettisi on aivan mahtava, se pystyy viemään isomman kuorman kiertoradalle ja paljon halvemmalla kuin avaruussukkulat! Sinun laukaisusi oli iso merkkipylväs avaruuden valloituksessa. Iso kiitos sinulle!

Lähetit sitten samalla oman autosi avaruuteen. Minun Raketti-Unollani on myös tavoite lentää Marssiin, mutta sinä ehdit ensin!

TeslaInSpace.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »