Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:861274 kpl

Avaruuspuku on valmis

Keskiviikko 16.10.2019 klo 20:32

Tänään esiteltiin lennolta käytettävä avaruuspuku New Yorkissa. Puvun tekee Under Armour. Sain kutsun New Yorkkiin, mutta se oli vähän liian kaukana minulle. Siellä olisi kyllä ollut hauska ilta Virgin Galactican tyyliin. Lennon jälkeen saa pitää pukuni.

Youtube video

Kuvia Twitter

Tekniset tiedot puvusta Under Armour

Avaruuspuku, kuva Under Armour

SpacesuitUnderArmour20191016.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen Avaruustutkimusseura täyttää 60 -vuotta

Lauantai 5.10.2019 klo 9:37

Suomen Avaruustutkimusseura juhlii tänään ravintola Careliassa 60 -vuotista taivaltaan arvokkaasti juhlaillaisen merkeissä. Juhlissa on kunniavieraana Juhani Westman, joka oli vuonna 1959 perustamassa Suomen Avaruustutkimusseuraa. 

Lisätietoja: Suomen Avaruustutkimusseura

Kommentoi kirjoitusta.

Toinen raketti, "Etta" on valmistumassa

Tiistai 24.9.2019 klo 12:29

Virgin Galactic haluaa lähettää tuhansia ihmisiä avaruuteen lähitulevaisuudessa. Sitä varten he tarvitsevat laivueen raketteja.

Toinen raketti on nyt puoliksi valmis.

Lisätietoja: Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo 11 elokuva

Perjantai 23.8.2019 klo 15:19

Kävin katsomassa Apollo 11 elokuvan, joka on tehty käyttämällä originaaleja filmejä. Siinä ei selitelty mitään turhaa ja elokuvaan liitetyt animaatiot olivat mainioita. Suosittelen!

Lisätietoja IMDB

Elokuvaa varten varustauduin Apollo -paidalla, Apollo -takilla, rakettisukilla, rakettikengillä ja ropellihatulla, jossa on Apollo 15 astronautin nimikirjoitus.

VesaApollo11Elokuva.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Äitialus, VMS EVE, muutti Spaceport Americaan

Torstai 15.8.2019 klo 22:21

Virgin Galactic valmistelee avaruuslentojen aloittamista Spaceport Americasta. Heidän pitää siirtää kalusto ja henkilöstö sinne. VMS EVE lensi New Mexicoon 12.08.2019. Näit itse VMS EVE:n lentävän Spaceport Americassa 2011. Se oli hienoa katsottavaa.

Kuva: VMS EVE Spaceport Americassa. (Virgin Galactic)

MotherShipAtSpacePortAmerica20190812.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Maan pinnalle on palattu

Tiistai 30.7.2019 klo 22:00

Ikimuistoisen viikon jälkeen olen palannut maanpinnalle. Kävin kertomassa televisiossa matkastani:

Ylen aamu-tv 22.07.2019

"Kuulentoa juhlistanut avaruusturisti odottaa jo omaa matkaansa."

ja

Huomenta Suomi 23.07.2019

Klipit - Suomalainen avaruusmatkailija tapasi Apollo-astronautteja

Mieluisin muisto on kuitenkin hattu, jossa on kolmen astronautin nimikirjoitukset. Minulla oli tämä hattu päässä avaruusviikollani. Sain siihen kolmen eri astronautin nimikirjoitukset: Al Worden (Apollo 15), Bruce Melnick (STS-41, STS-49) ja Dave Mackay (Virgin Galactic).

TheHat.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Avaruusviikkoni Floridassa 12-18.07.2019

Maanantai 22.7.2019 klo 17:51

Virgin Galactican ansioista vietin yhden elämäni parhaimmista viikoista Floridassa heinäkuussa 2019. Minun sankareita ovat Juri Gagarin, Alan Shepard ja Apollo-astronautit. En olisi ikinä voinut kuvitella, että esimerkiksi koitan Alan Shepardin pilottitakkia vuodelta 1947, istun juomassa olutta ja pelaan golfia Apollo-astronautin kanssa. Tai että osallistuisin vuosittaiseen astronautti paraatiin Cocoa Beach’lla, kuuntelisin konserttia, jossa soittaa Neil Amstrongin poika, tai että pääsisin yksityiselle kierrokselle Kennedy Space Centerissä ja Boiengin tehtaalla. Floridassa on valtavasti avaruuden valloitukseen liittyvä historiaa. Kun juttelin paikallisten kanssa, tuntui, että jokaisella on jokin yhteys avaruuteen. Isoisä saattoi olla rakentamassa kuulaskeutuja jalkaa tai kuuli tarinoita rakettien laukaisuista, joita on ollut varmaan satoja yli 50 -vuoden aikana.

Avaruusviikkoni ylitti kaikki odotukseni. Tässä on havaintojani päiväkirja muodossa. Jos joku muu haluaa tehdä samanlaisen matkan, annan mielelläni vinkkejä.

 

Illallislipusta kaikki alkoi

Virgin Galactican ansioista sain hankittua 1000 dollarin illallislipun 16.7.2019 järjestettävään Apollo-gaalaan, jossa juhlittiin Apollo 11 -lennon lähdön 50 -vuotispäivää. Lipun hinnat vaihtelivat 1000 dollarista 3500 dollariin. Kalleimpien lipun ostajat saivat istua samassa pöydässä Apollo-astronautin kanssa. Kun gaalan lippu oli hankittu, päätin tehdä niin paljon kuin mahdollista avaruusjuttuja Floridassa. Osallistuinkin sitten Astronaut Scholarship Foundation, Aldrin Family Foundation ja Virgin Galactican järjestämiin tapahtumiin. Kahteen edellä mainittuun pääsee kuka vaan, kun vaan ostaa liput ajoissa.

 

Samaan päivään mahtuu golfturnaus ja pubikierros

Viikkoni alkoi astronauttien golfilla perjantaina 12.07.2019, jossa paikalla oli mm. Al Worden (Apollo 15), Bruce Melnick (STS-41, STS-49) ja Laura Shepard (Alan Shepardin tytär). Pelaajia oli noin 100. Astronautit kiertelivät pelaajien joukossa, joten kaikki pääsivät vaihtamaan ainakin muutaman sanan heidän kanssaan. Varsinainen golfturnaus tehtiin tietokoneiden avustuksella, löimme palloja toisesta kerroksesta.

Illalla oli vuorossa pubikierros. Eli pääsin oluelle astronauttien kanssa. Al Worden oli varsin leppoisa ja hauska mies. Ikää hänellä on jo 87 -vuotta, mutta hän tuntui olevan todella kiireinen. Vanhoille astronauteille on kysyntää eri tehtävissä. Al on ollut aktiivinen mm. Back To Space -ohjelmassa, jossa koitetaan houkutella nuoria työskentelemään avaruusteollisuuteen. Yhdysvalloilla on mahtava historia avaruussektorissa, mutta nykyajan nuoret eivät pidä sitä kiinnostavana työuran kannalta. Suurin syy tähän on tempoileva politiikka, jolloin työurasta voi tulla lyhyt. Välillä NASA saa rahaa ja välillä rahoitus lopetetaan.

 

Viikonlopulla viihteellisiä yleisötilaisuuksia sekä avaruusaiheista pohdiskelua

Lauantaina 13.07.2019 oli suuri astronauttien paraatia Cocoa Beach’llä. Autot olivat pääasiassa avo-Corvetteja ja avo-Mustangeja. Kyseessä on vuotuinen tapahtuma, joka kerää tuhansia katsojia. Astronautteja oli autoissa noin kolmekymmentä ja lisäksi paikalla oli myös astronauttien lapsia. Neil Armstrongin omistama vuoden 1967 -mallinen Corvette oli myös paraatissa. Sen myyntihinta olisi kuulemma 2 000 000 dollaria, jos se olisi myynnissä. Paraatin jälkeen oli juhlat torilla, jossa oli kaikenlaista avaruuskojua. Illalla oli vielä ilmaiskonsertti, jossa soitti Rick Armstrong (Neil Armstrongin poika).

Sunnuntaina 14.07.2019 oli vuorossa paneeli päivä. Osallistuin kolmeen paneeliin: Apollo-astronauttien lapset kertovat elämästään; naiset avaruudessa; ja avaruuden tulevaisuus. Paneelit olivat todella mielenkiintoisia ja antoivat mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse.

Illalla tutustuttiin uusittuun Saturn V -keskukseen Kennedy Space Center’ssä. Suurimpia uutuuksia olivat Apollo 11- lentäjien patsas uudessa puistossa sekä kuulaskeutuja. Saturn V -raketti on todella vaikuttava ja sen mitat oikeasti ymmärtää vasta, kun näkee sen luonnollisessa koossa. Sen pituus on yli 100 metriä ja siinä on noin 5 000 000 osaa. Kaiken piti toimia, kun raketti laukaistiin.

 

Maanantaina hengailua Virgin Galactic asiakkaiden kanssa

Maanantaina 15.07.2019 vietin aikaa amerikkalaisten Virgin Galactican asiakkaiden kanssa. He ovat nähneet useita rakettien laukaisuja ja olivat hyvin perillä missä vaiheessa mikin avaruushanke on. Heille SpaceX, Blue Origin ja Boeing ovat tuttuja yhtiöitä. Niiden tekemistä seurataan tarkkaan.

 

Tiistaina 16.07.2019 oli SE suuri päivä.

Apollo 11 -lennon lähdön 50 –vuotispäivän juhlistamiseksi 16. heinäkuuta 2019 järjestetty Apollo gaala pidettiin Saturn V -raketin alla, joka oli jo minulle tuttu paikka. Gaalassa oli 500 vierasta. Apollo -astronautteja oli kolme ja yksi Apollo-lentojen lennonjohtaja: Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11), Gerald Griffin (lennonjohtaja) ja Charles Duke (Apollo 16). Gaalassa oli sopivasti puheita ja sopivasti aikaa keskustella muiden vieraiden kanssa. Miesten ja naisten puvut olivat upeita. Oma asuni oli sininen puku, jossa oli valkoinen paita, koska olin ainoa suomalainen paikan päällä. Jalassani oli rakettikengät ja päässä oli propellihattu. Propellihattu on päässäni, koska järjestäjät pyysivät, että puvussa olisi jotain ”twistiä”. Gaala oli ikimuistoinen kokemus.

 

Verkostoituminen kannattaa aina:)

Keskiviikkona 17.07.2019 tapasin Gisli Gislasonin, joka on Virgin Galactican islantilainen asiakas. Gislin mielestä minä olen hullu ja ehkä siksi meillä on hauskaa yhdessä. Hän tuntee henkilökohtaisesti Elon Muskin ja pyysin Gisliä tilaamaan yhden pienen sähkömoottorin Muskilta akkuinen Raketti-Unooni. Saa nähdä mitä tapahtuu.

 

Loppuviikolla pääsimme kurkistamaan sinne minne muut eivät pääse

Torstaina 18.07.2019 oli Virgin Galactican yksityinen kierros Kennedy Space Centerissä. Pääsimme tutustumaan halliin, missä Saturn V -raketit kasattiin. Vaikuttava kokemus, hallin korkeus on yli 100 metriä ja siellä oli tilaa kasata 4 Saturn V -rakettia yhtä aikaa. Nyt hallia on muokattu, jotta siellä voidaan kasata uusi SLS -raketti, (Space Launch System), joka on vielä suurempi kuin Saturn V. SLS -rakettia on tarkoitus käyttää avaruuslentoihin seuraavat 30 -vuotta. SLS -raketin ensilento tapahtunee lähiaikoina. Sen raketin avulla Yhdysvallat voi palata kuuhun 2024, jos kaikki menee suunnittelemien mukaan ja tarvittava rahoitus saadaan.

Kävimme myös Boiengin tehtaalla, jossa rakennetaan uusia CTS-100 (Crew Space Transportation) kapseleita. Tehdas oli todella siisti ja kapselia kasattiin tohtorin varusteilla. Kaikki oli tosi puhdasta.  Kapselia voidaan käyttää 10 kertaa ja sillä pääsee 4-5 henkilö kerralla ISS:lle (International Space Station). Kapselin koelento pitäisi tapahtua vuoden loppuun mennessä. Tehtaalla ei saanut kuvata eikä sinne normaalit turistit pääse. Virgin Galactican avulla pääsen paikkoihin minne en muuten pääsisi.

Kierroksen jälkeen miellä oli lounas. Rickard Branson täytti 69 -vuotta 18.07.2019. Hän kävi pitämässä meille puheen. Richard muistaa itse elävästi Apollo 11 -lennon. Hän katseli kuuhun laskeutumista kotona perheensä kanssa. Puheen jälkeen Richard palasi takaisin Necker-saarelleen eikä osallistunut enää illalliselle.

Viikko huipentui Virgin Galactican omaan illalliseen, jälleen kerran Saturn V -raketin alla. Meitä oli paikalla yhteensä 100 henkeä. Paikalla olivat myös Virgin Galactican Dave Mackay ja Beth Moses. He lensivät Virgin Galactican raketilla avaruuteen helmikuussa. He kertoivat kokemuksistaan lennolta. En malta odottaa! He kertoivat, että taivas on todella musta siellä ylhäällä ja maan värit ovat vielä uskomattomammat kun ne näkee omilla silmillään. Raketti lensi hienosti ylös ja alas.

 

Ja tämän jälkeen

Virgin Galactican pitää tehdä vielä muutama testilento, ennen kuin kaupalliset lennot voivat alkaa. Ensimmäinen lento tapahtuu aika suurella todennäköisyydellä ensi vuonna. Tulen varmasti saamaan kutsun seuraamaan ensimmäistä lentoa, joka tietää matkaa Yhdysvaltojen Spaceport Americaan. Lennon jälkeen on varmasti ikimuistoiset juhlat, enkä haluta missata niitä juhlia!

Alan Shepardin pilottitakista vuodelta 1947 vielä… Se oli sairaan makea ja sopi minulle hyvin. Jos se tulisi myytiin ja minulla olisi rahaa osta se, ostaisin sen.

Kommentoi kirjoitusta.

Aamu-tv maanantaina ja tiistaina

Lauantai 20.7.2019 klo 16:14

Tulen kertomaan matkani kokemuksista:

Yle aamu-tv maananantaina 7:45 ja

MTV Huomenta Suomi tiistaina 8:07.

Tässä vähän fiilistelyä matkastani:

Kuvassa Apollo 11 -astronauttien patsas Kennedy Space Centerissä.

Apollo11Patsas.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala

Torstai 18.7.2019 klo 4:51

Gaalassa oli 500 vierasta. Apollo -astronautteja oli 3 ja lisäksi paikalla oli Apollo -lentojen lennonjohtaja. Gaala oli ikimuistoinen kokemus. Gaalan järjesti Aldrin Family Foundation.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11), Gerald Griffin (lennonjohtaja) ja Charles Duke (Apollo 16)

ApolloGala_3_ApolloAstronauts.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaalaan illalla

Tiistai 16.7.2019 klo 5:16

Kohta se gaala alkaa. VIP -passit ja muut jutut on haettu. Joukko ohjeita on saatu kuinka pukeutua ja kuinka mennä paikan päälle. Kohta kuulee Apollo -astonauttien ja muiden puheita.

Lisätietoja: https://apollo50thgala.com/

Kulta lipun hintaa kuuluu kuvassa olevat tavarat ja gaalan jälkeen on Duran Duranin konsertti Kennedy Space Centerissä. Puitteet konsertille ovat ainakin kohdillaan.
ApolloGaalaTavaraa.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Terveiset Floridasta

Lauantai 13.7.2019 klo 15:02

Perille on päästy 17 tunnin matkan jälkeen. Eilen tapasin jo kaksi astronauttia, Al Worden (Apollo 15) ja Bruce Melnick (STS-41 ja STS-49). Molemmat olivat mukavia miehiä. Tänään on ohjelmassa astronauttien paraati ja sen jälkeen juhlat kaduilla. Saa nähdä tapaanko lisää astonautteja?

Kommentoi kirjoitusta.

Matkalla Apollo -gaalaan

Torstai 11.7.2019

Matkani Apollo -gaalaan on alkanut. Lennän Lontoon kautta Orlandoon ja sieltä ajan vuokra-autolla hotelliin Cocoa Beach:ille. Torstai on matkapäivä ja varsinainen ohjelma alkaa perjantaina. Perjantaina osallistun astronautti golffiin ja pääsen koittamaan Alan Shepardin golf-mailan kopiota. Illalla on sitten pubikierros astronauttien kanssa. Tämä loma on todellinen avaruusloma, monina päivinä on avaruuteen liittyvää ohjelmaa aamusta iltaan. Pääjuhlaan, Apollo 50- gaalaan, on tulossa  kolme Apollo -astronauttia:  Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11) ja Charlie Duke (Apollo 16). Saa nähdä pääsenkö juttelemaan heidän kanssaan, koska tilaisuudessa on varmaan 500 muuta jotka halusivat jutella heidän kanssaan.

Lisätietoja:

Rusty Schweickart

Michael Collins

Charlie Duke

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala lähestyy

Torstai 20.6.2019 klo 10:31

Floridan matkani alkaa 3 viikon päästä ja olen saanut nyt kaikki asiat sovittua. Viikon aikana osallistun 11 erilaiseen avaruuteen liittyvään tapahtumaan. Tapahtumiin osallistuu 100 -500 henkeä ja olen tiettävästi ainoa suomalainen. Päätapahtuma on 16.07.2019, jolloin juhlitaan Apollo 11 raketin laukaisua 50 vuotta sitten Kennedyn avaruuskeskuksessa. Kuulin Apollo gaalasta 2017 ja nyt pystyn sen toteuttamaan. Gaalan illallisliput maksavat 1000 – 3500 dollaria. Itselläni on 1000 dollarin lippu. Kalleimpia lippujen ostajat pääsevät istumaan samaan pöytään Apollo -astronauttien kanssa. Keskihintaisen lipun ostajilla on pöydässä NASA -astronautteja. Odotan tästä viikosta todella mielenkiintoista. Koska kyseessä on amerikkalaisten järjestämä tapahtuma, niin asiaan liittyy hyväntekeväisyyttä, sponsoreita ja huutokauppoja. Huutokauppaan tulee tarjolle 100 dollarin viinipullo, jossa on Apollo -aiheinen etiketti. Jospa sen ostaisin muistoksi.

Lisätietoja:

https://apollo50thgala.com/

https://www.astronautscholarship.org/celebratingapollo.html

Avaruusviikkoni ohjelma:

Aika

Ohjelman nimi

Lisätietoja

 

12.7.2019

 

Astronauttien golf

 

Saan koittaa Alan Shepardin mailan kopiota, jolla hän löi golfpalloa kuussa

12.7.2019

 

Pubikierros astronauttien kanssa

 

Käydään paikallisissa pubeissa

13.7.2019

 

Astronauttien paraati

Astronautit Corveteissa ja Tesloissa

 

13.7.2019

 

Ulkoilma konsertti

 

Konsertti, jossa soittaa Rick Armstrong (Neil Armstrongin poika)

 

14.7.2019

 

Aamiainen astronauttien perheiden kanssa

Apollo astronauttien lapset kertovat millaista oli kasvaa perheessä, jossa oli astronautteja

14.7.2019

 

Naiset avaruudessa

Keskustelua naisten asemasta avaruudesta

 

14.7.2019

 

Avaruusmatkailun tulevaisuus

Keskustelua avaruusmatkailun tulevaisuudesta

 

14.7.2019

 

Tutustuminen uuteen Apollo Saturn V -keskukseen

Tutustutaan uusittuun Apollo Saturn V -keskukseen ennen kuin se avataan yleisölle

16.7.2019

 

Apollo gaala Saturn V -raketin alla

Juhlitaan Apollo 11 -raketin laukaisun 50 -vuotispäivää. Paikalla tulee olemaan noin 500 vierasta ja mukana on myös Apollo -astronautteja

 

16.7.2019

 

Gaalan jatko

Juhlimista jatketaan aamun asti. Musiikista vastaa Duran Duran.

18.7.2019

 

Virgin Galactic oma kierros Kennedy Space Center

Tutustutaan halliin, missä Saturn V -raketit kasattiin, nähdään STS-100 kapselin tekoa ja juhlitaan Richard Bransonin syntymäpäivää

18.7.2019

 

Virgin Galactic tapaaminen Saturn V -raketin alla

Virgin Galactic oma tapaaminen illallisen ja hauskanpidon kera

 

ApolloGaala2.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Apollp

Suomen Avaruustutkimuseura täyttää 60 -vuotta

Sunnuntai 19.5.2019 klo 21:36

Suomen Avaruustutkimusseura täyttää tänä vuonna 60 -vuotta. Juhlavuonna on monia eri tapahtumia ja tänään oli yleisölle suunnattu rakettilennätys. Lennätimme kymmeniä erilaisia raketteja 100 -400 metrin korkeuteen Espoon Kulmakorvessa. Sää suosi meitä ja paikalla oli noin 50 rakettipoikaa ja -tyttöä. Moni lapsi sai laukaista raketin sähköisellä laukaisimella. Riemu oli suurta kun raketti lähti taivasta kohti!

Tätä lennätystä ja monia muita tapahtumia on kuvattu vuoden aikana. Suomen Avaruustutkimusseura julkaisee myöhemmin juhlavuoden tapahtumista videon.

Lisätietoja:

Suomen Avaruustutkimusseura http://www.sats-saff.fi/

Kuvassa yksi raketeista on lähdössä.

RakettiLahdossa.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Avaruustutkimusseura

Virgin Galactic muuttaa New Mexicoon

Sunnuntai 12.5.2019 klo 21:50

Virgin Galactic julkaisi 10.05.2019 tiedotteen, jossa se kertoo siirtävänsä raketin ja henkilökuntaa New Mexicoon. Virgin Galactic teki 2 testilentoa avaruuteen Mojavesta, Kaliforniasta. Nyt on aika siirtää raketti ja tarvittava määrä henkilökuntaa perheineen, noin 100, New Mexicoon. New Mexicossa sijaitsee Spaceport America, mistä kaupalliset lennot tehdään. Siirto alkaa heti ja valmista on kesän jälkeen. Eli nyt ollaan lähellä kaupallisten lentojen alkamista. Ei tällaistä siirtoa tehdä huvikseen.

Virgin Galactic tiedote-> www.virgingalactic.com

Spaceport America-> www.spaceportamerica.com

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 3.2

Lauantai 4.5.2019 klo 19:50

Ostin Fiat-Unon 2012 toukokuussa. Sen tuunaaminen on ollut hyvää ajanvietettä lentoa odotellessa. Olen käyttänyt noin 1000 tuntia sen tuunaamiseen 7 vuoden aikana. Viimeisin parannus oli uudet rakettitelineet. Nyt voin ajaa autoa raketit katolla. Ja kun auto on paikoillaan voin nostaa raketit pystyyn. Auto on varsinkin poikien mieleen.

RaketitAutonKatollaSivulta.jpg

RaketitPystyssa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Stratolauch teki ensi lentonsa

Maanantai 15.4.2019 klo 22:40

Stratolauch on maailman suurin lentokone ja sen tarkoitus on lähettää raketteja avaruuteen. Idea on sama kuin Virgin Galacticalla. Statolauchnin on suunnitellut Scaled Composites. Olen monta vuotta seurannut Stratolauchin valmistumista, koska se on aivan huikea laite: Se lensi ensi kerran 13.04.2019. Olisinpa ollut paikalla!

Videoita: Stratolaunch first flight!!! ja World's biggest airplane takes flight for first time over Mojave desert

Scaled Composites: Stratolaunch

ScaledComposites-StratolaunchAircraft_FirstFlight_20190413.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

SodaStream keksintö auttaa astronauttien elämää avaruudessa

Maanantai 1.4.2019 klo 7:11

Suomen Avaruustutkimusseura on tutkinut SodaStreamin keksintöä: video

Tämä on pieni röyhtäys ihmiselle, mutta suuri kupliva harppaus ihmiskunnalle! SodaStream ja @StationCDRKelly ovat edistyneet merkittävästi astronauttien olosuhteiden parantamiseksi avaruudessa.

Tsekkaa lisää täältä: video

Päivitys 02.04.2019

SodaStreamME?! Pelkäänpä, että avaruusmatkaajien on hoidettava kaasunsa itse vielä tämänkin jälkeen… Kiitos SodaStreamille, että sain olla osana tämän vuoden aprillipilaa!

video

1 kommentti .

Toinen lento avaruuteen, 89.9 km korkeuteen

Perjantai 22.2.2019 klo 21:41

Tänään Virgin Galactic teki toisen testilennon avaruuteen. Tällä kertaa mentiin 89.9 km korkeuteen. Pilotteina olivat Dave Mackay ja Michael “Sooch” Masucci. Kyydissä oli lisäksi Beth Moses. Nyt näyttää todella lupaavalta! Ensimmäinen kaupallinen lento avaruuteen voi toteutua puolen vuoden kuluessa!

Lisätietoja-> Virgin Galactic

Alla pari kuvaa lennolta. Kuvat Virgin Galactic.

Pilots.jpg

FlightData.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pilottini saivat kaupallisen astronautin siivet

Lauantai 9.2.2019 klo 19:48

Rakettini lensi 83 kilometrin korkeuteen joulukuussa 2018. Sitä ohjasivat Mark ‘Forger’ Stucky ja ‘CJ’ Sturckow. Avaruus alkaa amerikkalaisten mielestä 80 kilometrin korkeudesta, joten paikallinen viranomainen, U.S. Department of Transportation, antoi heille erillisessä seremoniassa astronautin siivet. Seromina pidettiin Washingtonissa, jos olisin ollut sielläpäin olisin päässyt katsomaan seremoniaa. Sturckow on käynyt jo aikaisemmin avaruudessa sukkulalentäjänä. Tämä oli Stuckyn ensimmäinen lento avaruuteen ja hänestä tuli 568. ihminen, joka on käynyt avaruudessa.

Itse tulen olemaan noin 800. ihminen avaruudessa ja saan alla olevat siivet arviolta 2020.

Lisätietoja:-> Virgin Galacic ja Youtube

Kuva: kaupallisen astronautin siivet

US_FAA_Commercial_Astronaut_Wings.png

Kuva seremoniasta 07.02.2019, Washington

2019AstronautWingsGroupShot.jpg

Kuva: Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »