Share |

Suomalainen Astronautti Pipo

RAKETTI-Boxerit sinisetKuvan mukaiset siniset boxerit. Edessä raketti-logo ja takana teksti RAKETTI. OstaLue lisää »

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:583847 kpl

Mustat raketti-boxerit myynnissä

Sunnuntai 21.10.2018 klo 22:03

Otin verkkokauppaan myyntiin mustat raketti-boxerit. Nehän ovat hyvä lahja isänpäiväksi! Hinta 20 EUR.

Voit tilata ne verkkokaupastani.

Raketti_boxerit_mustatEdestajaTakaa.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Ensimmäinen lento avaruuteen on todella lähellä

Torstai 11.10.2018 klo 14:49

Sir Richard Branson kertoi tiistaina, 9.10.2018, että Virgin Galactic on muutaman viikon päässä ensimmäisestä avaruuslennosta ja hän itse lentää muutaman kuukauden kuluessa avaruuteen. Virgin Galactican edellinen lento meni jo 54 -kilometrin korkeuteen. Seuraava testilento voi olla  jo avaruuteen eli 100 km korkeuteen. Testilentoja pitää tehdä useita ennenkuin varsinaiset reittilennot avaruuteen voidaan aloittaa.

Richard on ollut erittäin optimistinen lausunnoissaan. Itse uskon, että ensimmäinen lento avaruuteen tapahtuu ennen joulua 2018 ja Richard lentää itse avaruuteen ennen joulua 2019.

Lisätietoja: BBC

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelma tunnelmia jälkikäteen

Maanantai 1.10.2018 klo 20:50

Arton ohjelma oli mukava kokemus. Kaikki järjestelyt sujuivat hienosti. Meitä oli kolme eri alojen ihmistä. Erkki Liikanen, kokenut viihdyttäjä, Lauri Tilkanen, nuori näyttelijä ja minä. Erkillä riitti juttua ennen ja jälkeen ohjelman. Mahtava mies! Hän kävi ohjelmaan jälkeen tutustumassa Raketti-Unoon ja hankki myös muutamat Raketti-Boxerit.

Ohjelman lopuksi soitettiin toivomani kappale:

Lapsuuden Sankarille joka kertoo Juri Gagarinin avaruuslennosta.

ArtoNybergShow.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Arto Nyberg ohjelmassa sunnuntaina 30.09.2018 18:45 TV1

Perjantai 28.9.2018 klo 9:57

Sain kutsun tulla Arto Nybergin haastateltavaksi sunnuntai 30.09.2018 ohjelmaan. Tulen mielelläni Arton haastateltavaksi, koska pidän hänen ohjelmastaan. Ohjelmassa on aina kolme erilaista ihmistä kertomassa hyvinkin erilaisista asioista. Arton haastattelu tyyli on rauhallinen eikä hän pyri yllättämään haastateltaviaan kuten joissakin muissa ohjelmissa on tapana.

Ohjelmatiedot

Kommentoi kirjoitusta.

Yusaku Maezawa lähtee kuulennolle 2023

Tiistai 18.9.2018 klo 14:50

Japanilainen miljardööri ja taiteen keräilijä on varannut kuulennot itselleen ja 6-8 hyvälle taiteilija kavereilleen. Lennon järjestää SpaceX ja raketti on Big Falcon Rocket. Raketti ei ole vielä lentänyt, joten sille tulee kiire lentää jotta kuun ympäri lento toteutuisi 2023. Olisi aika huimaa jos se toteutuisi jo 5- vuoden päästä, näissä projekteissa tuppaa vuodet kulumaan joutuin.


Yusaku ei vielä julkaissut taitelija kavereidensa nimeä, joten minun pitäisi varmaan lähettää hänelle Raketti-Uno kuvia, sehän on melkein taidetta!
Toivon Yusakulle onnea ja menestystä hankkeeseen!

Linkkejä:


SpaceX video julkaisusta


Dearmoon video


Wikipedia: Big Falcon Rocket


Wikipedia: Yusaku Maezawa

Kommentoi kirjoitusta.

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampeella 3-6.9.

Tiistai 4.9.2018 klo 20:21

Maanantaiaamulla opetin 6-luokkalaisille muutamia perusteita avaruudesta. Kerroin kuka on käynyt ensimmäisenä avaruudessa ja kuka oli ensimmäisenä kuussa. Mietimme yhdessä mistä avaruus alkaa, millä korkeudella satelliitit ovat, kuinka pitkä matka on kuuhun tai Marssiin. Minulla oli yhteensä 40 aika innokasta oppilasta. Kehoitin heitä lukemaan matematiikka, kemiaa ja fysiikka, jos he haluavat astronautiksi.

Iltapäivällä pidin tunnin luennon varttuneemmille opiskelijoille omasta matkastani. Kerroin painottomuuslennosta, sentrifuugista sekä muista asioista millä olen valmistautunut tulevaan avaruusmatkaan. Asteroidit ja komeetat seminaari oli mukava kokemus. Suomessa on nyt pieni buumi avaruuteen liittyen. Yhä useammat yritykset tekevät nyt omia satelliitteja tai osallistuvat muuten avaruuden tutkimiseen. 

Kuvassa joukko 6-luokkalaisia Raketti-Uno rastin luona.

6_luokkalaiset.jpg

2 kommenttia .

Asteroidit ja komeetat seminaari Tampereella 3-6.9.

Perjantai 31.8.2018 klo 22:14

Tampereella on nelipäiväinen seminaari ja olen siellä maanantaina esiintymässä. Maanantai on tarkoitettu kouluille ja siellä on paikalla opettajia, tutkijoita sekä oppilaita. Ohjelma on silloin hieman kevyempi kuin muina päivinä ja sopii kaikille. Raketti-Uno on yksi maanantaiaamun työpaja kohde koululaisille. Unoni saa paikan Vapriikki -rakennuksen pääoven edessä! Silloin varmasti kaikki tietävät, että ovat tulossa oikeaa paikkaan.

Iltapäivällä on sitten luento-osuus ja kerron kuinka valmistaudun tulevaan avaruuslentoon. Muut luennoitsijat tulevat Ursasta, Heurekasta, Aalto-Yliopistosta, RUAG Space Finlandi:sta ja Space Systems Finland:ista.

Lisätietoja liitteissä:

Maanantain ohjelma

Alueen kartta

Seminaarin koko ohjelma

Kommentoi kirjoitusta.

Mark Stucky -pilottini

Perjantai 24.8.2018 klo 22:32

The New Yorker -lehti julkaisi 20.08.2018 loistavan artikkelin pilotistani, Mark Stuckystä. Artikkeli on 58 -sivua pitkää ja kertoo hänen näkökulmastaan miten Virgin Galactic -projekti on mennyt. Hänen intohimonsa on aina ollut lentäminen ja avaruus. Artikkelissa käydään läpi yksityiskohtaisesti projektin vaikeita vaiheita ja kuinka niistä on selvitty. Missään muussa artikkelissa ei ole käyty näin tarkkaan läpi projektin ongelmia. Vaikein hetki oli 2014 sattunut onnettomuus, jossa kuoli Markin hyvä ystävä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja nyt ollaan todella lähellä ensimmäistä avaruuslentoa. Tämä on paras, kattavin ja mielenkiintoisin artikkeli mitä olen Virgin Galacticasta lukenut. Suosittelen!

The New Yorker, Virgin Galactic's Rocket Man

Kuva: The New Yorker

RocketManNewYorker.jpg

1 kommentti .

VSS Unity teki kolmannen rakettikäyttöisen testilennon

Torstai 26.7.2018 klo 23:34

Rakettini, VSS Unity, teki tänään kolmannen rakettikäyttöisen testilennon. Lento oli VSS Unityn 14. lento ja samalla 252. lento VMS Eve:lle. Nyt mentiin korkeammalle ja kovempaa kuin koskaan. Rakettimoottoria poltettiin 42 sekuntia. VSS Unity kävi 54 kilometrin korkeudessa ja suurin nopeus oli 2.47 kertaa äänen nopeus. Piloitteina olivat Dave Mackey ja Mike “Sooch” Masucci. He molemmat nauttivat näkymistä:). VSS Unity on tehnyt nyt 3 rakettikäyttöistä testilentoa vajaassa 4 kuukaudessa. Nyt näyttää hyvältä, Virgin Galacticalla on hyvä vaihe menossa.

Kuva lennolta. Kuva Virgin Galactic.

Virgin Galactic tiedote lennosta.

20180726_3rdPoweredFlight.png

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen kuvaus

Tiistai 24.7.2018 klo 22:33

Huomenta Suomea varten kuvattiin perjantaina 13.07.2018 10 minuutin pätkä Helsingin keskustassa. Mika Tommola haastatteli minua ja kuvaajana oli hyvä ystäväni Aki Blomberg. Kuvausten pääosassa oli Raketti-Unon versio kolme:) Jäimme vielä suoran lähetyksen jälkeen kuvaamaan lisää materiaalia, joka tuli ulos sunnuntaina Kymmenen Uutisten kevennyksessä. Meillä kaikilla oli mukavaa kuvauksissa.

MTV Huomenta Suomi 13.07.2018 10 minuuttia

MTV Kymmenen Uutiset 15.07.2018 2 minuuttia

AkiVesaHuomentaSuomi20180713.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Huomenta Suomen haastattelu

Perjantai 13.7.2018

Olen tänään autoni kanssa Mika Tommola haastattelussa 08:00 Huomenta Suomessa. Raketti-Unosta on nyt versio 3 valmis. Voin kertoa koko kansalle Unon hyperajomoottoreista ja muista jutuista:)

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 3 viimein valmis

Sunnuntai 8.7.2018 klo 22:17

Sain viimeinkin Raketti-Unon version 3 valmiiksi. Siinä on uusi moottori, uusi raketti konepelti ja uusi raketti ovi ja muutama muu uusi juttu. Työtä tähän meni 500 tuntia, joista itse tein 400 tuntia ja ystävät tekivät loput. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Minulla on suunnitelmat myös versioille 4,5,6 ja 7. Yksi uusi versio vuosittain kunnes pääsen avaruuteen. Ystäväni Eerik Lehto otti autosta kuvia kun auto viimein valmistui 03.07.2018. Me ajoimme Jätemälle Helsingissä ottamaan kuvia.

RakettiUnoVesaJatemaki.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Stadin Cruising 06.07.2018 ja Raketti-Uno

Torstai 5.7.2018

Helsingissä järjestetään kerran kuussa Stadin Cruising. Siellä voi hyvän kelin sattuessa olla jopa 1000 erilaista autoa. Mene Malmin lentokentälle Raketti-Uno, versio 3, kanssa katsomaan muita tuunattuja autoja. Saa nähdä tuleeko toista raketti autoa vastaan:). 

UnoEdesta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Unossa moottori paikoilllaan

Lauantai 9.6.2018 klo 21:47

Raketti-Uno tuunaus etenee. Nyt siinä on jo moottori paikoillaan. Auton teema on sinivalkoinen väri joka jatkuu nyt myös konehuoneessa. Moottori on maalattu lämmönkestävällä sinisellä ja valkoisella maalilla.

MoottoriPaikoillaan.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

VSS Unity teki toisen rakettikäyttöisen testilennon

Keskiviikko 30.5.2018 klo 16:10

Virgin Galactican raketti, VSS Unity, teki toisen rakettikäyttöisen testilennon 29.05.2018. Tällä kertaa VSS Unity kävi 35 kilometrin (114 500 jalan) korkeudessa ja vauhtia oli parhaimmillaan 1.9 kertaa äänennopeus eli noin 2000 km tunnissa nopeuden.  Viimeksi huhtikuussa raketti kävi 26 km korkeudessa ja vauhtia oli silloin myös 2000 km tunnissa. Nyt odotan lisää testilentoja!

Virgin Galactic tiedote -> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno ilman moottoria

Lauantai 26.5.2018 klo 22:25

Raketti-Unon versio 3 on valmistumassa. Tässä vaihessa moottori on otettu pois jolloin koko konehuoneen voi maalata.

VesaLaittaaUnoaKonePois.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuinka rakettimoottoria testataan?

Tiistai 22.5.2018 klo 22:23

Virgin Galactic julkaisi videon, jossa kerrotaan rakettimoottorin testauksesta ja niiden rakentajista.

Video -> Rakettimoottori

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno 6 vuotta ja 50 000 km

Tiistai 15.5.2018 klo 22:22

Ostin Raketti-Unoni 2012 toukokuussa. Olen ajanut sillä 50 000 km ja matka jatkuu. Eilen Unolla oli katsastus ja nyt sillä voi taas huoletta ajaa ainakin vuoden. Ennen Unoa ajelin 5 vuotta Audi A8:lla, jossa oli 4.2 litran moottori ja paljon tietokoneita. Audi oli tylsä auto verrattuna Unoon. Jospa ajelen Unolla loppuelämäni. Varaosia on autotalli puolillaan:)

20180513FiatUnoKatsastus.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala 2018

Sunnuntai 22.4.2018 klo 19:18

Ensimmäiset ihmiset kävelivät kuun pinnalla heinäkuussa 1969. Apollo 11 lento on toiseksi tärkein lento avaruuden valloituksen historiassa. Tärkein on tietysti Juri Gagarinin lento 1961. Apollo lentoja on juhlittu nyt monena vuotena Apollo gaalassa Kennedy Space Center:issä, jonne on kutsuttu entisiä astronautteja. Kuussa käveli vuosina 1969-1972 yhteensä 12 ihmistä, joista vielä 5 on elossa. He kaikki ovat yli 80 –vuotiaita. Heistä tunnetuin on 86-vuotias Buzz Aldrin, joka on tulossa gaalaan.

Sain Virgin Galactican kautta kutsun tähän tilaisuuteen. Tilaisuudessa kerätään varoja koulutukseen ja lippujen hinnat ovat siksi aika kalliit, 750 – 2500 dollaria. Moni Virgin Galactican asiakas on hankkinut liput tilaisuuteen. Tänä vuonna en osallistu tilaisuuteen, mutta laitoin alustavan kyselyn Virgin Galacticalle vuoden 2019 lipuista, jolloin Apollo 11 lennosta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Lisätietoja gaalasta -> Apollo Celebration Gala

Lisätietoja Apollo -astronauteista -> Wikipedia

ApolloGaala.JPG

2 kommenttia .

VSS Unity teki ensimmäisen rakettikäyttöisen testilennon

Sunnuntai 15.4.2018 klo 20:40

Virgin Galactican uusi raketti, VSS Unity, teki ensimmäisen rakettikäyttöisen testilennon 5.4.2018. Se oli iso askel Virgin Galactican projektissa. Edellinen testilento tapahtui 2014. VSS Unity kävi 26 kilometrin (84 271 jalan) korkeudessa ja vauhtia oli parhaimmilaan 1.87 kertaa äänennopeus eli noin 2000 km tunnissa nopeuden. Nyt odotan lisää testilentoja!

Lisätietoja-> Virgin Galatic tiedote

Lisätietoja-> Iltasanomat

Kuva Virgin Galactic

FirstPoweredFlight2018.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »