Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:1350639 kpl

Raketti-Uno 10 vuotta!

Sunnuntai 1.5.2022

Hankin Fiat Unon vuosimallia 1990 vapunpäivänä 2012. Minulla oli silloin ajatus tehdä siitä Suomalaisen Astronautin auto. Olen rakentanut ja ajanut autoa 10 vuotta. Kilometrejä on kertynyt 75 000. Auto on nyt versiossa neljä ja suunnitelmia on tällä hetkellä versioon kahdeksan asti. Eihän se rakentaminen koskaan lopu, aina kun saa jotain valmiiksi tuleekin jo uusia ideoita.

Edelleenkin auto saa ihmisten hymyt korviin. Autosta kysellään paljon ja tyypillisin kysymys on ”Onko siinä turbo?” johon olen vastannut, ettei tarvita turboa koska tässä on hyperajomoottorit.

Hauskaa vappua!

RocketUno10Years_20220501.jpg

1 kommentti .

CanSat 2022 -kilpailu Vaasassa 03-06.04.2022

Keskiviikko 6.4.2022 klo 19:43

CanSat järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Oli hienoa nähdä, kuinka 14-19 vuotiaat koululaiset ja opiskelijat olivat innolla mukana tapahtumassa. He olivat seitsemässä eri ryhmässä, jotka olivat valmistelleet satelliittia muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Covid -19 on siirtänyt CanSat tapahtumaa muutaman kerran.


Opiskelijoilla / nuorilla on viisi päätavoitetta CanSat-kilpailussa:
1. Suorittaa pakollinen ensijainen tehtävä, eli rakennetun CanSatin ja ohjelman tulee mitata laukaisun ja laskeutumisen aikana lämpötilaa ja ilmanpainetta.
2. Suorittaa joukkueiden valitsema yksi tai useampi vapaavalintainen toissijainen tehtävä.
3. Saada kaikki satelliitin osat (mukaan lukien patteri, anturit, kommunikointiväline) mahdutettua tölkin kokoiseksi ja painoiseksi rakennelmaksi.
4. Huolehtia, että tölkki selviää laskeutumisesta.
5. Tieteellisten kokeiden suorittaminen ja lennon aikana saatavien tietojen siirtäminen maassa olevalle tietokoneelle.


Tavoitteisiin pääsemiseksi ryhmille oli annettu paljon tietoa ja valmiita komponentteja. Ryhmät olivat käyttäneet tyypillisesti satoja tunteja tavoitteisiin pääsemiseksi. Vaikka lähtökohdat olivat kaikille samat, niin näimme seitsemän erilaista toteutusta. Satelliitin toisisijaisinksi tehtäviksi oli valittu esimerkiksi radioaktiivista mittausta ydinvoimala onnettomuuden varalta ja mittalaitteita ennustamaan tai ehkäisemään metsäpaloja. Oppilaat olivat ottaneet ympäristönäkökulmat laajasti huomioon joko mittauksissa tai satelliittien rakenteessa. Satelliittien materiaalina oli käytetty esimerkiksi puun – tai metallin palasia.

YksiSatelliitti.jpg


Sunnuntaina 03.04.2022 katsoimme CanSat -satelliittien teknisiä ominaisuuksia. Suomen avaruustutkimusseuran (SATS) ryhmä, Matti Lepomäki, Timo Toivanen, Mika Jalava ja minä kiertelimme ryhmien luona ja annoimme tarvittaessa neuvoja sekä ohjeita. Valmistelimme seuraavan päivän rakettilaukaisua yhdessä. Osan ryhmistä piti tehdä korjauksia satelliitteihin, mutta työhön käytiin rivakasti käsiksi. Osa ryhmistä teki töitä yöhön asti.

MikaJalavaVesaHeilala.jpgRakettienTekemista.jpg


Maanantaina 04.04.2022 oli satelliittien lennätys päivä, joka tapahtui Vaasassa Söderfjärdenissä. Söderfjärden on vanha meteoriitin kraatteri ja se tarjosi loistavat puitteet rakettien lennätykselle. Alue on tasaista peltoa.


SATS oli tehnyt raketteja, joilla 300-350 gramman painoinen CanSat -satelliitti pystyttiin laukaisemaan 500 metrin korkeuteen. 500 metrin korkeus oli hyvä tähän tarkoitukseen, koska silloin raketin lentoa ja satelliitin laskeutumista pystyi seuraamaan maasta käsin. SATS toimi kuin SpaceX, joka myös valmistaa ja laukaisee raketteja sovitun kuorman kanssa. Raketit olivat 100-150 cm pitkiä, painoivat rahdin kanssa 1-1.5 kg ja ne saavuttivat hetkellisesti satojen kilometrien tuntinopeuden kolmessa sekunnissa raketin laukaisusta. Raketeissa käytettiin g-luokan moottoreita (Cesaroni Technology Proj29 G54), jotka polttivat ammoniumperkloraattia.

SATS_Raketit.jpg


Jokainen ryhmä sai oman raketin, joihin ryhmä itse asensi satelliitin. Rakettien laukaisut sujuivat hyvin ja turvallisesti. Joissakin satelliiteissa saattoi olla pieniä teknisiä ongelmia, mutta niinhän se on myös avaruuteen lähetettävissä satelliiteissa. Oman satelliitin laukaisu taivaalle oli iso tapahtuma ryhmille. Ilo oli käsinkosketeltavaa.Laukaisu.jpg


Laukaisun jälkeen ryhmien piti analysoida saatu data ja valmistella esitelmä päätelmineen koko joukolle. Ryhmät tekivät tämä tiistaina 05.04.2022.

Keskiviikkona 06.04.2022 kaikki tulokset esitettiin ja arvioitiin. Kilpailun kolmihenkinen tuomaristo valitsi kaksi parasta ryhmää. Ryhmät olivat BATSAT Suomesta ja FSA Ruotsista. Ne saivat paikan Euroopan loppukilpailuun, joka pidetään kesäkuussa 2022. CanSat voi olla lähtölaukaus uusien avaruusinsinöörien tai astronauttien urille. Avaruussektori tulee työllistämään lähitulevaisuudessa moninkertaisen määrän työntekijöitä. Ehkäpä 10 vuoden päästä kuulemme jonkun menestyneen suomalaisen avaruusinsinöörin kertomassa kokemuksiaan CanSat 2022 -kilpailusta…

TimoMattiMikaBatSatPalkinto.jpg


CanSat 2022 tapahtuman yhteistyökumppanit: Tiedekeskus Heureka, Åbo Akademi Skolresurs, Suomen avaruustutkimusseura, Vaasan Andromeda RY, KitSat, Meteoria, Kvarken Space Economy, LUMA- keskus Pohjanmaa, Vaasa Energy Academy, Wasa Innovation Center, ESERO Swerige, Astronomisk Ungdom ja ESERO Finland.


CanSat järjestetään vuosittain. Suomen avaruustutkimusseura on jatkossakin mielellään mukana auttamassa tapahtuman järjestämisessä.

Kuvat: Vesa Heilala, SATS ja Jan Holmgård, ESERO Finland

Lisää kuvia: Jan Holmgård, ESERO Finland

2 kommenttia .

CanSat 2022 03-06.04.2022 Vaasa

Sunnuntai 27.3.2022 klo 20:12

Lähden Suomen Avaruustutkimusseuran mukana CanSat 2022 tapahtumaan tuomariksi. CanSat on kilpailu, jossa 14-19 vuotiaat koululaiset rakentavat pienen raketin, joka lähettää tölkin kokoisen satelliitin noin 1000 metrin korkeuteen. Satelliitissa on mittalaitteita mukana. Eli tässä koulutetaan tulevaisuuden avaruusinsinöörejä. Kilpailuun osallistuu noin 1500 koululaista 19 maasta.

Vaasaan tulee 7 joukkuetta, 4 Suomesta, 2 Ruotsista ja 1 Virosta. Oppilaita on 33 mukana. Suomen Avaruustutkimusseura on mukana järjestämässä tapahtumaa yhdessä Heurekan, ESORO Finlandin ja muiden järjestöjen kanssa.

Minulla tulee olemaan hauskaa tuomarin tehtävässä. Yhdessä muiden tuomareiden kanssa pääsen haastattelemaan tulevaisuuden avaruusinsinöörejä ja näen läheltä kuinka eri joukkueet suoriutuvat. Paras joukkue pääsee CanSat loppukilpailuun, joka järjestetään 20-25.6.2022. Sitä en vielä tiedä pääsenkö loppukilpailuun tuomariksi, se olisi todella mielenkiintoista!

 

Tiedote-> EPressi

ESA kutsu-> CanSat 2022 kilpailuun

cansat_heureka.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä tapahtui vuonna 2021 ja mitä odotan vuodelta 2022?

Perjantai 31.12.2021 klo 9:27

Vuoden 2021 merkittävin tapahtuma oli Virgin Galactican avaruuslento:

Viimeinkin se tapahtui! Virgin Galactican ensimmäinen kaupallinen avaruuslento tapahtui 11.07.2021. Richard Bransonilta on kysytty vuodesta 2005 lähtien milloin hän lentää avaruuteen. Hän on yleensä vastannut: ”Ensi vuonna.” Enää hänen ei tarvitse vastata tuohon kysymykseen, mutta minun täytyy vielä. Blogi:


https://www.suomalainenastronautti.fi/blogi/2021/07/11/38669

ja

https://www.suomalainenastronautti.fi/blogi/2021/07/11/38658

Mitä odotan vuodelta 2022:


Omaa avaruuslentoa vuoden lopulla. Olenhan odottanut sitä jo yli 10 vuotta. Jännä nähdä keiden kanssa lennän.

1 kommentti .

Keisha lähtee avaruuteen

Torstai 25.11.2021 klo 20:56

Virgin Galactic julkisti avaruusmatkan voittajan. Hän Keisha ja hän on kotoisin Antiguasta. Hän lähtee avaruuteen tyttärensä kanssa.

Katso video onnellista Keishasta. Paljon onnea!

Video -> youtube.com

1 kommentti .

Sain uuden lähtönumeron avaruuteen

Torstai 4.11.2021 klo 15:34

Virgin Galactic alkoi myymään lippuja avaruuteen 2005. Silloin ajateltiin, että avaruuslennot alkavat muutaman vuoden kuluessa. Itse ostin lippuni vuonna 2010. Lipun numero oli aina uusi, eikä huomioitu sitä, että vuosien saatossa on ihmisten mieli muuttuu eikä avaruusmatka ole enää niin kiinnostava. Siinä tapauksessa lähtönumero on palautunut takaisin Virgin Galacticalle.

Nyt Virgin Galactic järjesteli meidät lipun ostaneet uuteen järjestykeen. Vanha lipun numero vuodelta 2010 oli 2xx ja nyt se on 1xx. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vesa Heilala ja TIDLÖS löysivät toisensa

Perjantai 1.10.2021 klo 19:15

Tapasin Henry Salmelan, Tidlösin perustajan, muutama viikko sitten Helsingissä. Meidät saattoi yhteen Antti Kempas, joka on hyvän ystäväni Aarne Kempaksen veli. Antti taas tuntee Henryn. Jotenkin Antilla ja Henryllä tuli juttua minusta ja siitä se siten lähti. Tidlös on uusi pohjaismainen laatukello, joita on myyty muutama vuosi. Tidlösillä on monta ystävää Ruotsissa, mutta ei vielä yhtään Suomessa.


Siinä sitten istuimme Henryn kanssa Ravintola Linnankellarissa ja keskustelimme kelloista ja avaruudesta. Tidlösillä on tulossa markkinoille kelloja, joissa kellotaulu on tehty meteoriitista. Voisiko parempaa kelloa olla suomalaiselle astronautille? Päätimme aloittaa yhteistyömme. Henry on suomalainen ja hänestä on kiva, että Vesasta tulee Tidlösin ensimmäinen suomalainen ystävä. Jatkoa seuraa…

Kuvat: Vesa Tidlösin verkkosivuilla ja Tidlös Marin - Black Carbon Fiber kello

TidlosVerkkoSivu.PNG

VesaJaTidlos.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi lento tulossa, Unity 23

Lauantai 11.9.2021 klo 14:58

Virgin Galactic valmistelee seuraavaa lentoa, Unity 23. Lennolle osallistuu kolme henkilöä Virgin Galacticasta ja kolme henkilöä Italian Ilmavoimista. Lento tapahtunee muutaman viikon kuluessa.

Listätietoja -> Space.com

Kommentoi kirjoitusta.

Virgin Galactic aloitti lipumyynnin uudestaan hintaan 450 000 dollaria

Tiistai 10.8.2021 klo 15:18

Muutama päivä sitten Virgin Galactic aloitti lipunmyynnin uudestaan. Vuosina 2005-2013 lipun hinta oli 200 000 dollaria ja sitten 250 000 dollaria. Vuoden 2014 onnettomuuden jälkeen lipunmyynti oli tauolla. Viimeinkin on tiedossa hinta uusille asiakkaille: 450 000 dollaria. Jos hinta olisi ollut 450 000 dollaria vuonna 2010 en olisi hankkinut lippua. 

Lisätietoja-> bbc.com

Kommentoi kirjoitusta.

Onnittelut Jeff Bezos, sinäkin pääsit avaruuteen!

Tiistai 20.7.2021 klo 16:47

New Shepard raketti kävi onnistuneesti avaruudessa ja palasi turvallisesti maahan. 

Onnittelut Jeff! Nyt sinä ja Richard olette samassa kerhossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Miljoonan kävijän raja meni rikki tänään

Tiistai 20.7.2021 klo 16:41

Tänään verkkosivujen laskuri ylitti miljoonaan (1 000 000 kävijää, 1 617 000 sivulatausta). Suuri osa kävijöistä ja sivulatauksista on hakukoneiden aiheuttamia. Luultavasti sivuillani on kuitenkin käynyt 2010 - 2021 aikana noin 50 000 - 100 000 eri ihmistä. Eli jonkin verran tämä matkani avaruuteen kiinnostaa.

Kommentoi kirjoitusta.

YLE TV1 ja Radio Suomi haastattelut

Tiistai 20.7.2021

Bransonin avaruuslento 11.07. ja tuleva Besozin avaruuslento 20.07. on poikinut paljon huomiota. Sen johdosta minulla on tänään kaksi haastattelua:

YLE TV1 aamutv klo 08:50. Minua haastattelee Mikko Haapanen.

Radio Suomi klo 10:30. Minua haastattelevat Carolus Manninen ja Mika Saarelainen.

Kuvat haastatteluista, haastattelut menivät hyvin.

YleAamuTV_VesaHeilala_MikkoHaapanen20210720.jpg

RadioSuomi_VesaHeilala_CarolusManninen_MikaSaarelainen_20210720.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Avaruuslento onnistui!

Sunnuntai 11.7.2021 klo 18:33

Richard Branson lensi avaruuteen tänään! Hienoa! Viimeinkin! Nyt alkaa oman lentoni lähtölaskenta!

Lisätietoja:

Koko lento: WATCH LIVE: Virgin Galactic Unity 22 Spaceflight Livestream

Parhaat palat: Watch Virgin Galactic launch Richard Branson to space (first zero G!)

Kuva lennolta, Richard Branson avaruudessa. Kuva Virgin Galactic

RB_Space.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Avaruuslento Spaceport Americasta tänään

Sunnuntai 11.7.2021

Tänään lennetään avaruuteen


Sir Richard Branson lentää tänään avaruuteen Spaceport Americasta, joka sijaitsee New Mexicon osavaltiossa Yhdysvalloissa. Tämä lento on mielestäni historian kolmanneksi merkittävin avaruuslento ja se tullaan lähettämään suorana lähetyksenä monessa eri mediassa. Toki sää tai odottamattomat tekniset ongelmat voivat vielä siirtää lentoa. Rakettina on Virgin Galactic SpaceShipTwo, nimeltään VSS Unity. Tulen luultavasti lentämään samalla raketilla avaruuteen 1-2 vuoden kuluessa.


Raketin miehistö "Unity 22"


Lennolla on mukana kaksi Virgin Galactic pilottia ja kolme muuta Virgin Galactic työntekijää Bransonin lisäksi. Olen tavannut heistä kaksi: Dave Mackay ja Beth Moses. Juttelin heidän kanssaan Apollo 50 vuotta -matkallani vuonna 2019. Olen myös vaihtanut muutaman sanan itse Sir Bransonin kanssa. Olen iloinen Bransonin puolesta, että tämä lento vihdoin tapahtuu. Hän on puhunut siitä jo vuosia. Vuodesta 2004 lähtien Bransonilta on kysytty: ”Milloin?”. Spaceport Americassa on varmasti suuret juhlat lennon jälkeen! Olisin mielelläni siellä todistamassa tätä historiallista lentoa. Minulla oni kutsu Spaceport Americaan, mutta Yhdysvaltojen COVID-19 rajoitukset estivät matkani sinne.


Historiassa kaksi merkittävää avaruuslentoa


Merkittävin avaruuslento tapahtui 12.04.1961, kun Juri Gagarin lensi avaruuteen ja kiersi maapallon vajaassa kahdessa tunnissa. Neuvostoliiton johtaja, Hruštšov, oli valmistellut Jurin lennosta kaksi puhetta: Onnittelut onnistumisesta, ja puhe Kuolleelle astronautti sankarille. Tämä lento yllätti ja muutti maailman pysyvästi, erityisesti Yhdysvallat. Sen seurauksena Yhdysvallat käynnisti massiivisen kuuohjelma, joka johti toiseen merkittävään avaruuslentoon: Neil Armstrong astui kuun pinnalle 21.07.1969 ja lausui kuuluisat sanansa suorassa televisiolähetyksessä
"tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle"; engl. That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind)
Neilin oma arvio kuuhun laskeutumisen onnistumis-mahdollisuudeksi oli 50%. Sen jälkeen ovat sukkulat lentäneet avaruuteen ja avaruuteen on rakennettu Kansainvälinen Avaruusasema. Satelliitteja on ammuttu avaruus täyteen. Paljon muutakin on tehty. Mutta tavallisilla ihmisillä ei ole ollut pääsyä avaruuteen. Riskit ja kustannukset ovat olleet liian suuria.

Tavalliset ihmiset avaruuteen


1960 -luvulla uskottiin yleisesti, että tekniikan kehitys on niin nopeaa, että jo 1980- luvulla tavalliset ihmiset tekevät avaruuslentoja. Jopa Juri Gagarin kirjassaan ennusti näin tapahtuvan. Näin ei kuitenkaan ole vielä käynyt. Vuosikymmenien aikoina on ollut lukuisia hankkeita, joilla on ollut sama tavoite: tavallisten ihmisten lähettäminen avaruuteen. Ne ovat kuitenkin kaikki epäonnistuneet ja unohtuneet. Tänään Virgin Galactic on aloittamassa uuden aikakauden avaruuden valloituksessa. Jos ja kun lento onnistuu, on Virgin Galactic saanut riskit ja kustannukset hallintaan. Olen ylpeä siitä, että olen kuulunut Virgin Galatican joukkoihin 11 -vuotta.

Lennon jälkeen


Richard Branson on kertonut, että lennon jälkeen hän kertoo suuria uutisia. Hänen mielestään avaruus kuuluu meille kaikille. Mitäpä hän voisi kertoa? Mielestäni hän on hyväsydäminen liikemies, joka mahdollisuuksien mukaan tuo hyviä asioita kaikille.
Ennakoin, että hän voisi kertoa esimerkiksi:
-että avaruudessa käyminen oli järisyttävä kokemus ja se tulee muuttamaan hänen ajatteluaan
-milloin säännölliset lennot alkavat - olen yksi heidän asiakkaistaan ja odotan malttamattomana tietoa milloin minun lentoni tapahtuu
-mitkä ovat lentojen hinnat uusille halukkaille
-että lentojen hinnat tippuvat ja vuonna 2031 avaruuteen pääsee 50 000 dollarilla
-että tulevilla lennoilla on ilmaisia paikkoja opiskelijoille ja tutkijoille
-että tulevaisuudessa on Virgin hotelleja kiertoradalla ja kuussa
-jonkin hauskan jutun mitä lennolla tapahtui


Lisätietoja:


Lento tapahtuu aamupäivällä New Mexicossa, jolloin on iltapäivä Suomessa. Livelähetys Virgin Galactic sivuilla. Seuraa myös Youtubea, Facebookia, Twitteriä. Hakusanana kannattaa käyttää ”Unity 22”, joka on tämän lennon nimi.

Kuvat:
Juri Gagarin, kuva ESA European Space Agency

20210711_Yuri_Gagarin.jpg

Neil Armstrong, kuva ESA European Space Agency

20210711_Neil_Armstrong.jpg

Virgin Galactic Unity 22 lennon miehistö, kuva Virgin Galactic

Vasemmalta oikealle:

Dave Mackay, Colin Bennett, Beth Moses, Richard Branson, Sirisha Bandla ja Michael Masucci.

20210711_UNITY22_CREW_1-1200x769-45ba444.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Richard Branson lentää avaruuteen 11.07.2021

Perjantai 2.7.2021 klo 12:58

Viimeinkin se on julkistettu. Ensimmäisen kaupallisen lennon päivämäärä julkistettiin tänään. Se on 11.07.2021. Lento tapahtuu Spaceport Americasta, New Mexicosta ja lennolla on 2 pilottia ja 4 matkustaa. Richard Branson on yksi heistä. Oma lentoni tulee lähtemään samasta paikasta.

Minulla olisi kutsu mennä paikan päälle katsomaan lentoa, tuli vähän viime tipassa. Pitäisi lentää El Pasoon, Texasiin, matka-ajaksi tulee helposti 24 tuntia ja aika ero on suuri. Ehkäpä olen paikalla virtuaalisesti, koska tänä tätä lentoa tullaan seuraamaan suorana monessa eri mediassa.

Virgin Galactican kilpailia, Jeff Bezos ja Blue Origin, on lähdössä vastaavalla lennolle 20.07.2021. Bezos julkaisi uutisen eilen ja Branson tänään.

Onkohan pojilla vedonlöynti siitä, kumpi kerkee ensiksi? Ja voittaja saa oluen? 1960- luvulla oli avaruuslennoilla myös kilpailu suurvaltojen välillä kuka on ensin. Nykyään rikkaat pojat kilpailevat avaruuslennoista keskenään.

Virgin Galactic pilottien ja matkustajien esittely -> Youtube

Blue Origin uutinen -> CNN

2 kommenttia .

Virgin Galactic sai luvan aloittaa kaupalliset lennot

Perjantai 25.6.2021 klo 20:40

Tänään Virgin Galactic sai virallisen luvan lähettää asiakkaitaan avaruuteen Yhdysvaltojen viranonomaisilta, FAA (Federal Aviation Administration). Richard Branson voi siis lentää avaruuteen vaikka hänen syntymäpäivänään 18.07.2021. 

Lisätietoja-> Virgin Galctic

1 kommentti .

VSS Unity teki testilennon avaruuteen

Sunnuntai 23.5.2021 klo 10:34

Rakettini, VSS Unity, teki onnistuneen testilennon avaruuteen Spaceport Americasta 22.05.2021. Mukana oli Virgin Galactican kaksi pilottia ja NASAn tutkimuslaitteistoa. Raketti kävi 55 mailin eli noin 89 kilometrin korkeudessa. Lähiaikoina pitäisi tulla 3 lentoa avaruuten lisää. 

Virgin Galactic tiedote -> linkki

Youtube video 3 min -> link

Kuva lennolta (kuva Virgin Galactic)

Unity21_-_VSS_Unity_in_space_over_New_Mexico.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi testilento tulossa, VSS Unity pääsee taas avaruuteen

Torstai 20.5.2021 klo 21:41

Heräsin keskiviikkona 1:30 aamulla Virgin Galactican Zoom -palaveriin. Siinä käytiin läpi projektin tilaa ja äänessä oli Virgin Galatican henkilökuntaa Yhdysvalloista.

Suunnitelma on tehdä tänä vuonna neljä avaruuslentoa. Ensimmäisessä (VG tiedote alla) on mukana pilotit ja NASAN tutkimusvälineitä. Toisessa on mukana pilotit ja neljä VG:n työntekijää. Kolmannessa lentää sitten Sir Richard Branson avaruuteen. Hän haluaa itse kokea millainen kokemus avaruuslento on. Neljännen lennon tarkkaa sisältöä ei vielä kerrottua. Jos kaikki menee hyvin, niin kaupalliset lennot alkavat vuoden 2022 alussa.

Virgin Galactic tiedote -> linkki

Kommentoi kirjoitusta.

Uusi raketti VSS Imagine ja projektin tlanne

Keskiviikko 31.3.2021 klo 8:42

Eilen, 31.03.2021, Virgin Galactic piti meillä etäkokouksen, jossa esiteltiin uusi raketti, VSS Imagine. Raketti on parannettu version edellisistä raketeista (VSS Enterprise ja VSS Unity). Se on nopeampi rakentaa, helpompi huoltaa, kevyempi, kiiltävämpi ja vahvempi. VSS Imagine aloittaa testit kesällä. Rickard Branson kuvaili uuden raketin ulkonäkö, että se on ”Seksipeto (Sexy Beast)”.


Etäkokouksessa oli mukana Virgin Galactican henkilökuntaa ja Richard Branson. Muutamat Virgin Galatican asiakkaat saivat esittää kysymyksiä uuteen rakettiin liittyen. Oli mukana nähdä ja kuulla taas tuttuja henkilöitä näin etänä.


Kokouksessa käyntiin läpi myös projektin tilannetta. Toukokuussa tehdään testilento avaruuteen VSS Unitylla ja Richard Bransonin on tarkoitus mennä avaruuteen kesällä. Sen jälkeen tehdään vielä muutama testilento, ennen kuin varsinaiset kaupalliset lennot alkavat vuoden 2022 alussa. Jos VSS Unity ja VSS Image ovat molemmat käytössä vuonna 2022, niin eiköhän minun lentoni toteudu loppuvuodesta 2022. Jossain kohtaan ensi vuonna saan varmaan tietää keiden kanssa lennän. Onkohan minun lennolla mukana formula- tai elokuvatähtiä? Tom Hanksin kanssa lähtisin mielellään lennolle, koska hän oli Apollo 13 -elokuvassa mukana.


Virgin Galactic on pitänyt taukoa lippujen myynnissä. Alussa lippu maksoi 200 000 USD ja myöhemmin sen hinta nousi 250 000 USD. Kun lippujen myynti alkaa uudestaan, niin hinta on luultavasti suurempi kuin 250 000 USD. Eli kun maksoin lipustani 200 000 USD vuonna 2010, sain sen edelliseen hintaan.

Lisätietoja:


Virgin Galactic


CBS

Kuva Virgin Galacic: VSS Unity

Introducing_VSS_Imagine_the_first_SpaceShip_III_in_the_Virgin_Galactic_Fleet_04.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Virgin Galactic jatkaa testilentoja

Keskiviikko 3.2.2021 klo 13:28

Virgin Galactic ilmoitti, että testilennot jatkuvat 13.02.2021 jälkeen. Lennot tehdään New Mexicosta, Spaceport Americasta. Edellinen testilento oli 12.12.2020. Kaksi pilottia ohjaa rakettia ja kyydissä on NASA:n tutkimuslaitteistoa. Raketilla voi kuljettaa ihmisiä tai laitteita avaruuteen.

Lisätietoja-> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »