Share |

Lento avaruuteen -luento


Tilaa Vesa puhumaan:

>Tutustu Vesan luentoon tästä

Satunnainen kuva

Uusimmat kuvat

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:944249 kpl

2020 Finnish Satellite Workshop ensi viikolla

Torstai 16.1.2020 klo 20:26

Ensi viikolla (20-22.1.2020) pidetään kolmipäiväinen avaruuteen keskittyvä seminaari, Finnish Satellite Workshop 2020. Menen seminaariin oppimaan lisää satelliiteista ja muista avaruuden hyödyntämiseen liittyvissä asioissa. Seminaarissa on kymmeniä puhujia eri maista ja siellä on lähes 100 erilaista esitystä. Tulee olemaan ongelma mitkä esitykset valitsee! Seminaarin pitopaikka on viimevuoden tapaan Espoon Dipoli ja paikalle tulee 250 kuulijaa. Jaan Praks, Aalto Yliopiston professori, on tilaisuuden organisoija kuten viime vuonnakin.

Lisätietoja:

Pääsivu: 2020 Finnish Satellite Workshop

Päiväkohtainen ohjelma

Kommentoi kirjoitusta.

Raketti-Uno versio 4

Sunnuntai 12.1.2020 klo 20:31

Ostin uuden varaosa Unon, KUU-3, joka tulee luovuttamaan osia KUU-1. Suunnitelmissa on rakentaa oikean puolen oveen läpinäkyvä rakettikuvio. Keulaan tulee kaksi rakettia ja takakonttiin tulee avaruuden kommunikointikeskus, SCC (Space Communication Center).

Versio 4 valmistunee 01.05.2020. KUU-1 on tulossa Stadin Crusing Pre-Partyyn 01.05.2020.

Ohessa kuvia:
KaksiUnoa.jpg
Kaksi Unoa, KUU-3 ja KUU-1.
KaksiRakettiKeula.jpg
Kaksi rakettia keulaan.
KommunikointiKeskusTarvikkeet.jpg

Kommunikointikeskus tarvikeet.

2 kommenttia .

Mitä tapahtui vuonna 2019 ja mitä odotan vuodelta 2020?

Tiistai 31.12.2019

Vuoden 2019 merkittäviä tapahtumia olivat:

Virgin Galactic

Helmikuussa Virgin Galactic (VG) teki toisen testilennon avaruuteen. Tällä kertaa mentiin 89.9 km korkeuteen ja raketissa oli 3 astronauttia. Odotin lisää testilentoja avaruuteen, mutta niitä ei sitten tullutkaan.

Kesällä VG henkilökunta ja kalusto on muuttanut Kaliforniasta New Mexicoon, lähelle Spaceport Americaa. VG valmistelee näin kaupallisten lentojen alkamista. Muutto tehtiin kesällä jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa perheille.

Lokakuun puolessavälissä VG esitteli meille tulevan avaruuspuvun, jonka valmistaa Under Armour. Puku näyttää todelta hienolta ja tulen saaman puvun itselleni lennon jälkeen. Lokakuun lopussa VG listautui New Yorkin (NYSE) pörssiin.

Nämä kaikki operaatiot valmistelevat kaupallisten avaruuslentojan alkamista 2020. Oma odotukseni alkoi tammikuussa 2010. Nyt ei mene enää kauaa!

Omia hankkeita

Raketti-Unon tuunaus on jatkunut koko vuoden. Kesällä Uno sai katolleen uuden kolmen raketin rakettitelineen. Syksyllä alkoi avaruuden kommunikointikeskuksen rakentaminen. Kun kommunikointikeskus on valmis keväällä 2020, Raketti-Uno on versiossa 4.0. Minulla on suunnitelmia versioon 8.0 asti. Versiossa 7.0 Unoon tulee sähkömoottori ja Uno versio 8.0 tullaan lähettämään avaruuteen Elon Muskin Teslan kaveriksi. Versiot 5.0 ja 6.0 ovat pienempiä hankkeita, niistä lisää myöhemmin.

Avaruusviikkoni kesällä 2019 Floridassa oli pitkäaikaisen suunnittelun tulos. Osallistuin viikon aikana 12 eri avaruustapahtumaan, joka huipentui Apollo-Gaalaan 16.07.2019 Saturn V-raketin alla. Tapasin viikon aikana useita eri aikakauden astronautteja ja päädyin juomaan olutta Al Wordenin, Apollo 15 lentäjän kanssa. Tästä viikosta riittää tarinaa vielä kiikkustuolissa istuessa!

Suomen Avaruustutkimusseura täytti 60- vuotta. Sitä juhlittiin eri tavoin vuoden aikana ja pääjuhlana oli juhlaillainen 5.10.2019.

Urheilu ja kuntoilu on ollut mielessä koko vuoden. Pidän itseni kunnossa ja olen valmis lähtemään avaruuslennolle milloin vaan!

 

Mitä odotan vuodelta 2020:

Olen 90% varma, että VG tekee viimein ensimmäisen kaupallisen avaruuslennon vuonna 2020. Siinä lentävät Richard Branson ja viisi muuta ihmistä avaruuteen. Tämä lento tulee olemaan merkittävä tapahtuma ja saan varmaan siihen kutsun.

Jatkan kuntoilua ja Unon rakentamista, siinäpä se oma vapaa-aika kuluu.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää joulua!

Tiistai 24.12.2019 klo 12:42

Näin jouluna voi vaikka kuunnella Richard Bransonin mietteitä ja katsoa näkymiä avaruudesta Virgin Galactican raketista. Tänä jouluna en vielä päässyt avaruuteen, mutta jouluna 2021 olen varmaan siellä käynyt:). 

Video-> Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Beth Mosesin mietteitä avaruuslennostaan

Sunnuntai 15.12.2019 klo 20:13

Beth Moses lensi Virgin Galactican raketilla avaruuteen helmikuussa 2019. Hän kertoo, että näkymä oli yksinkertaisesti uskomaton. Minä tulen kokemaan saman näkymän luultavasti vuonna 2021.

Lisätietoja: Forbes

Kommentoi kirjoitusta.

Toinen raketti, Etta, sai tankin paikoilleen

Tiistai 3.12.2019 klo 20:49

Virgin Galactic rakentaa useita rakettaja. Ensimmäinen raketti on tehnyt kaksi testilentoa avaruuteen. Uusi raketti, Etta, sai hapetin tankin paikoilleen. Sitä tarvitaan avaruudessa, koska siellä ei ole happea. Muutama muu juttu pitää vielä tehdä ja sitten Ettakin pääsee avaruuteen.

Lisätietoja-> Virgin Galactic

Kuva tankista, kuva Virgin Galactic

Main-Oxidiser-Tank-1280x720.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rikard Steiber pääsi Raketti-Unon kyytiin

Tiistai 26.11.2019 klo 16:09

Rikard Steiber on yksi Virgin Galactican astronauteista. Hän asuu Yhdysvalloissa ja oli käymässä Suomessa Slushin takia. Otin häneen yhteyttä ja hän pääsi Raketti-Unon kyytiin. Hän innostui autosta aika paljon. Kerroin, että voin tuunata hänen Teslaansa raketeilla, mutta hän ei innostunut asiasta.

Rikard oli toinen VG astronautti, jonka olen tavannut Suomessa. Hän on oikein mukana kaveri!

201911RikardSteiber.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Virgin Galactic listautui New Yorkin pörssiin

Keskiviikko 30.10.2019 klo 12:20

Virgin Galactic listautui New Yorkin (NYSE) pörssiin 28.10.2019. Entinen Facebook johtaja, Chamath Palihapitiyan, sijoitti Virgin Galacticaan 800 miljoona dollaria sai 49% osuuden yhtiöstä. Yhtiön markkina-arvo on noin 3,2 miljardia dollaria. Yksi osake (SPEC, Virgin Galactic Holdings Inc. ) maksaa noin 12 dollaria. Eli voit ostaa nyt osuuden yhtiöstä, jonka tavoite on lähettää tavallisia ihmisiä avaruuteen.

Richard Branson perusti Virgin Galactican vuonna 2004 ja ensimmäiset liput avaruuteen myytiin vuonna 2005. Tällä hetkellä lipun ostaneita on noin 600 ja he tulevat 60 eri maasta. Jos ostat nyt lipun avaruuteen se maksaa 250 000 dollaria.

Virgin Galactic on ollut tappiollinen vuosia, mutta kun lennot avaruuteen alkavat alkaa tulostakin tulla. Vuonna 2020 Virgin Galactic suunnittelee tekevänsä 16 kaupallista lentoa avaruuteen ja saavansa 31 miljoona dollaria liikevaihtoa. Vuonna 2020 yritys tekee vielä noin 100 miljoonan dollarin tappion, vuonna 2021 ei tule tappiota eikä voittoa ja vuonna 2023 voittoa pitäisi tulla jo 274 miljoonaa dollaria. Tavoitteen saavuttamiseksi pitää vuonna 2023 pitää tehdä lentoja avaruuteen viiden raketin voimin. Eli osinkoa ei ole luvassa muutamaan vuoteen, mutta 2023 jälkeen osinkoa voikin tulla reilusti.

Pörssiin ei voi listautua ellei olla tosissaan. Nyt ollaan tosissaan ja kaikilla on mahdollisuus ostaa osuutensa Virgin Galacticasta. Ostan itse ainakin 10 osaketta. Tiedä vaikka osakkeen omistajat saisivat tulevaisuudessa alennusta avaruusmatkoista!

Lisätietoja:


Hs.fi


Space.com


Spacenews

Kommentoi kirjoitusta.

Avaruuspuku on valmis

Keskiviikko 16.10.2019 klo 20:32

Tänään esiteltiin lennolta käytettävä avaruuspuku New Yorkissa. Puvun tekee Under Armour. Sain kutsun New Yorkkiin, mutta se oli vähän liian kaukana minulle. Siellä olisi kyllä ollut hauska ilta Virgin Galactican tyyliin. Lennon jälkeen saa pitää pukuni.

Youtube video

Kuvia Twitter

Tekniset tiedot puvusta Under Armour

Avaruuspuku, kuva Under Armour

SpacesuitUnderArmour20191016.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Suomen Avaruustutkimusseura täyttää 60 -vuotta

Lauantai 5.10.2019 klo 9:37

Suomen Avaruustutkimusseura juhlii tänään ravintola Careliassa 60 -vuotista taivaltaan arvokkaasti juhlaillaisen merkeissä. Juhlissa on kunniavieraana Juhani Westman, joka oli vuonna 1959 perustamassa Suomen Avaruustutkimusseuraa. 

Lisätietoja: Suomen Avaruustutkimusseura

Kommentoi kirjoitusta.

Toinen raketti, "Etta" on valmistumassa

Tiistai 24.9.2019 klo 12:29

Virgin Galactic haluaa lähettää tuhansia ihmisiä avaruuteen lähitulevaisuudessa. Sitä varten he tarvitsevat laivueen raketteja.

Toinen raketti on nyt puoliksi valmis.

Lisätietoja: Virgin Galactic

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo 11 elokuva

Perjantai 23.8.2019 klo 15:19

Kävin katsomassa Apollo 11 elokuvan, joka on tehty käyttämällä originaaleja filmejä. Siinä ei selitelty mitään turhaa ja elokuvaan liitetyt animaatiot olivat mainioita. Suosittelen!

Lisätietoja IMDB

Elokuvaa varten varustauduin Apollo -paidalla, Apollo -takilla, rakettisukilla, rakettikengillä ja ropellihatulla, jossa on Apollo 15 astronautin nimikirjoitus.

VesaApollo11Elokuva.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Äitialus, VMS EVE, muutti Spaceport Americaan

Torstai 15.8.2019 klo 22:21

Virgin Galactic valmistelee avaruuslentojen aloittamista Spaceport Americasta. Heidän pitää siirtää kalusto ja henkilöstö sinne. VMS EVE lensi New Mexicoon 12.08.2019. Näit itse VMS EVE:n lentävän Spaceport Americassa 2011. Se oli hienoa katsottavaa.

Kuva: VMS EVE Spaceport Americassa. (Virgin Galactic)

MotherShipAtSpacePortAmerica20190812.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Maan pinnalle on palattu

Tiistai 30.7.2019 klo 22:00

Ikimuistoisen viikon jälkeen olen palannut maanpinnalle. Kävin kertomassa televisiossa matkastani:

Ylen aamu-tv 22.07.2019

"Kuulentoa juhlistanut avaruusturisti odottaa jo omaa matkaansa."

ja

Huomenta Suomi 23.07.2019

Klipit - Suomalainen avaruusmatkailija tapasi Apollo-astronautteja

Mieluisin muisto on kuitenkin hattu, jossa on kolmen astronautin nimikirjoitukset. Minulla oli tämä hattu päässä avaruusviikollani. Sain siihen kolmen eri astronautin nimikirjoitukset: Al Worden (Apollo 15), Bruce Melnick (STS-41, STS-49) ja Dave Mackay (Virgin Galactic).

TheHat.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Avaruusviikkoni Floridassa 12-18.07.2019

Maanantai 22.7.2019 klo 17:51

Virgin Galactican ansioista vietin yhden elämäni parhaimmista viikoista Floridassa heinäkuussa 2019. Minun sankareita ovat Juri Gagarin, Alan Shepard ja Apollo-astronautit. En olisi ikinä voinut kuvitella, että esimerkiksi koitan Alan Shepardin pilottitakkia vuodelta 1947, istun juomassa olutta ja pelaan golfia Apollo-astronautin kanssa. Tai että osallistuisin vuosittaiseen astronautti paraatiin Cocoa Beach’lla, kuuntelisin konserttia, jossa soittaa Neil Amstrongin poika, tai että pääsisin yksityiselle kierrokselle Kennedy Space Centerissä ja Boiengin tehtaalla. Floridassa on valtavasti avaruuden valloitukseen liittyvä historiaa. Kun juttelin paikallisten kanssa, tuntui, että jokaisella on jokin yhteys avaruuteen. Isoisä saattoi olla rakentamassa kuulaskeutuja jalkaa tai kuuli tarinoita rakettien laukaisuista, joita on ollut varmaan satoja yli 50 -vuoden aikana.

Avaruusviikkoni ylitti kaikki odotukseni. Tässä on havaintojani päiväkirja muodossa. Jos joku muu haluaa tehdä samanlaisen matkan, annan mielelläni vinkkejä.

 

Illallislipusta kaikki alkoi

Virgin Galactican ansioista sain hankittua 1000 dollarin illallislipun 16.7.2019 järjestettävään Apollo-gaalaan, jossa juhlittiin Apollo 11 -lennon lähdön 50 -vuotispäivää. Lipun hinnat vaihtelivat 1000 dollarista 3500 dollariin. Kalleimpien lipun ostajat saivat istua samassa pöydässä Apollo-astronautin kanssa. Kun gaalan lippu oli hankittu, päätin tehdä niin paljon kuin mahdollista avaruusjuttuja Floridassa. Osallistuinkin sitten Astronaut Scholarship Foundation, Aldrin Family Foundation ja Virgin Galactican järjestämiin tapahtumiin. Kahteen edellä mainittuun pääsee kuka vaan, kun vaan ostaa liput ajoissa.

 

Samaan päivään mahtuu golfturnaus ja pubikierros

Viikkoni alkoi astronauttien golfilla perjantaina 12.07.2019, jossa paikalla oli mm. Al Worden (Apollo 15), Bruce Melnick (STS-41, STS-49) ja Laura Shepard (Alan Shepardin tytär). Pelaajia oli noin 100. Astronautit kiertelivät pelaajien joukossa, joten kaikki pääsivät vaihtamaan ainakin muutaman sanan heidän kanssaan. Varsinainen golfturnaus tehtiin tietokoneiden avustuksella, löimme palloja toisesta kerroksesta.

Illalla oli vuorossa pubikierros. Eli pääsin oluelle astronauttien kanssa. Al Worden oli varsin leppoisa ja hauska mies. Ikää hänellä on jo 87 -vuotta, mutta hän tuntui olevan todella kiireinen. Vanhoille astronauteille on kysyntää eri tehtävissä. Al on ollut aktiivinen mm. Back To Space -ohjelmassa, jossa koitetaan houkutella nuoria työskentelemään avaruusteollisuuteen. Yhdysvalloilla on mahtava historia avaruussektorissa, mutta nykyajan nuoret eivät pidä sitä kiinnostavana työuran kannalta. Suurin syy tähän on tempoileva politiikka, jolloin työurasta voi tulla lyhyt. Välillä NASA saa rahaa ja välillä rahoitus lopetetaan.

 

Viikonlopulla viihteellisiä yleisötilaisuuksia sekä avaruusaiheista pohdiskelua

Lauantaina 13.07.2019 oli suuri astronauttien paraatia Cocoa Beach’llä. Autot olivat pääasiassa avo-Corvetteja ja avo-Mustangeja. Kyseessä on vuotuinen tapahtuma, joka kerää tuhansia katsojia. Astronautteja oli autoissa noin kolmekymmentä ja lisäksi paikalla oli myös astronauttien lapsia. Neil Armstrongin omistama vuoden 1967 -mallinen Corvette oli myös paraatissa. Sen myyntihinta olisi kuulemma 2 000 000 dollaria, jos se olisi myynnissä. Paraatin jälkeen oli juhlat torilla, jossa oli kaikenlaista avaruuskojua. Illalla oli vielä ilmaiskonsertti, jossa soitti Rick Armstrong (Neil Armstrongin poika).

Sunnuntaina 14.07.2019 oli vuorossa paneeli päivä. Osallistuin kolmeen paneeliin: Apollo-astronauttien lapset kertovat elämästään; naiset avaruudessa; ja avaruuden tulevaisuus. Paneelit olivat todella mielenkiintoisia ja antoivat mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse.

Illalla tutustuttiin uusittuun Saturn V -keskukseen Kennedy Space Center’ssä. Suurimpia uutuuksia olivat Apollo 11- lentäjien patsas uudessa puistossa sekä kuulaskeutuja. Saturn V -raketti on todella vaikuttava ja sen mitat oikeasti ymmärtää vasta, kun näkee sen luonnollisessa koossa. Sen pituus on yli 100 metriä ja siinä on noin 5 000 000 osaa. Kaiken piti toimia, kun raketti laukaistiin.

 

Maanantaina hengailua Virgin Galactic asiakkaiden kanssa

Maanantaina 15.07.2019 vietin aikaa amerikkalaisten Virgin Galactican asiakkaiden kanssa. He ovat nähneet useita rakettien laukaisuja ja olivat hyvin perillä missä vaiheessa mikin avaruushanke on. Heille SpaceX, Blue Origin ja Boeing ovat tuttuja yhtiöitä. Niiden tekemistä seurataan tarkkaan.

 

Tiistaina 16.07.2019 oli SE suuri päivä.

Apollo 11 -lennon lähdön 50 –vuotispäivän juhlistamiseksi 16. heinäkuuta 2019 järjestetty Apollo gaala pidettiin Saturn V -raketin alla, joka oli jo minulle tuttu paikka. Gaalassa oli 500 vierasta. Apollo -astronautteja oli kolme ja yksi Apollo-lentojen lennonjohtaja: Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11), Gerald Griffin (lennonjohtaja) ja Charles Duke (Apollo 16). Gaalassa oli sopivasti puheita ja sopivasti aikaa keskustella muiden vieraiden kanssa. Miesten ja naisten puvut olivat upeita. Oma asuni oli sininen puku, jossa oli valkoinen paita, koska olin ainoa suomalainen paikan päällä. Jalassani oli rakettikengät ja päässä oli propellihattu. Propellihattu on päässäni, koska järjestäjät pyysivät, että puvussa olisi jotain ”twistiä”. Gaala oli ikimuistoinen kokemus.

 

Verkostoituminen kannattaa aina:)

Keskiviikkona 17.07.2019 tapasin Gisli Gislasonin, joka on Virgin Galactican islantilainen asiakas. Gislin mielestä minä olen hullu ja ehkä siksi meillä on hauskaa yhdessä. Hän tuntee henkilökohtaisesti Elon Muskin ja pyysin Gisliä tilaamaan yhden pienen sähkömoottorin Muskilta akkuinen Raketti-Unooni. Saa nähdä mitä tapahtuu.

 

Loppuviikolla pääsimme kurkistamaan sinne minne muut eivät pääse

Torstaina 18.07.2019 oli Virgin Galactican yksityinen kierros Kennedy Space Centerissä. Pääsimme tutustumaan halliin, missä Saturn V -raketit kasattiin. Vaikuttava kokemus, hallin korkeus on yli 100 metriä ja siellä oli tilaa kasata 4 Saturn V -rakettia yhtä aikaa. Nyt hallia on muokattu, jotta siellä voidaan kasata uusi SLS -raketti, (Space Launch System), joka on vielä suurempi kuin Saturn V. SLS -rakettia on tarkoitus käyttää avaruuslentoihin seuraavat 30 -vuotta. SLS -raketin ensilento tapahtunee lähiaikoina. Sen raketin avulla Yhdysvallat voi palata kuuhun 2024, jos kaikki menee suunnittelemien mukaan ja tarvittava rahoitus saadaan.

Kävimme myös Boiengin tehtaalla, jossa rakennetaan uusia CTS-100 (Crew Space Transportation) kapseleita. Tehdas oli todella siisti ja kapselia kasattiin tohtorin varusteilla. Kaikki oli tosi puhdasta.  Kapselia voidaan käyttää 10 kertaa ja sillä pääsee 4-5 henkilö kerralla ISS:lle (International Space Station). Kapselin koelento pitäisi tapahtua vuoden loppuun mennessä. Tehtaalla ei saanut kuvata eikä sinne normaalit turistit pääse. Virgin Galactican avulla pääsen paikkoihin minne en muuten pääsisi.

Kierroksen jälkeen miellä oli lounas. Rickard Branson täytti 69 -vuotta 18.07.2019. Hän kävi pitämässä meille puheen. Richard muistaa itse elävästi Apollo 11 -lennon. Hän katseli kuuhun laskeutumista kotona perheensä kanssa. Puheen jälkeen Richard palasi takaisin Necker-saarelleen eikä osallistunut enää illalliselle.

Viikko huipentui Virgin Galactican omaan illalliseen, jälleen kerran Saturn V -raketin alla. Meitä oli paikalla yhteensä 100 henkeä. Paikalla olivat myös Virgin Galactican Dave Mackay ja Beth Moses. He lensivät Virgin Galactican raketilla avaruuteen helmikuussa. He kertoivat kokemuksistaan lennolta. En malta odottaa! He kertoivat, että taivas on todella musta siellä ylhäällä ja maan värit ovat vielä uskomattomammat kun ne näkee omilla silmillään. Raketti lensi hienosti ylös ja alas.

 

Ja tämän jälkeen

Virgin Galactican pitää tehdä vielä muutama testilento, ennen kuin kaupalliset lennot voivat alkaa. Ensimmäinen lento tapahtuu aika suurella todennäköisyydellä ensi vuonna. Tulen varmasti saamaan kutsun seuraamaan ensimmäistä lentoa, joka tietää matkaa Yhdysvaltojen Spaceport Americaan. Lennon jälkeen on varmasti ikimuistoiset juhlat, enkä haluta missata niitä juhlia!

Alan Shepardin pilottitakista vuodelta 1947 vielä… Se oli sairaan makea ja sopi minulle hyvin. Jos se tulisi myytiin ja minulla olisi rahaa osta se, ostaisin sen.

Kommentoi kirjoitusta.

Aamu-tv maanantaina ja tiistaina

Lauantai 20.7.2019 klo 16:14

Tulen kertomaan matkani kokemuksista:

Yle aamu-tv maananantaina 7:45 ja

MTV Huomenta Suomi tiistaina 8:07.

Tässä vähän fiilistelyä matkastani:

Kuvassa Apollo 11 -astronauttien patsas Kennedy Space Centerissä.

Apollo11Patsas.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaala

Torstai 18.7.2019 klo 4:51

Gaalassa oli 500 vierasta. Apollo -astronautteja oli 3 ja lisäksi paikalla oli Apollo -lentojen lennonjohtaja. Gaala oli ikimuistoinen kokemus. Gaalan järjesti Aldrin Family Foundation.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11), Gerald Griffin (lennonjohtaja) ja Charles Duke (Apollo 16)

ApolloGala_3_ApolloAstronauts.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Apollo gaalaan illalla

Tiistai 16.7.2019 klo 5:16

Kohta se gaala alkaa. VIP -passit ja muut jutut on haettu. Joukko ohjeita on saatu kuinka pukeutua ja kuinka mennä paikan päälle. Kohta kuulee Apollo -astonauttien ja muiden puheita.

Lisätietoja: https://apollo50thgala.com/

Kulta lipun hintaa kuuluu kuvassa olevat tavarat ja gaalan jälkeen on Duran Duranin konsertti Kennedy Space Centerissä. Puitteet konsertille ovat ainakin kohdillaan.
ApolloGaalaTavaraa.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Terveiset Floridasta

Lauantai 13.7.2019 klo 15:02

Perille on päästy 17 tunnin matkan jälkeen. Eilen tapasin jo kaksi astronauttia, Al Worden (Apollo 15) ja Bruce Melnick (STS-41 ja STS-49). Molemmat olivat mukavia miehiä. Tänään on ohjelmassa astronauttien paraati ja sen jälkeen juhlat kaduilla. Saa nähdä tapaanko lisää astonautteja?

Kommentoi kirjoitusta.

Matkalla Apollo -gaalaan

Torstai 11.7.2019

Matkani Apollo -gaalaan on alkanut. Lennän Lontoon kautta Orlandoon ja sieltä ajan vuokra-autolla hotelliin Cocoa Beach:ille. Torstai on matkapäivä ja varsinainen ohjelma alkaa perjantaina. Perjantaina osallistun astronautti golffiin ja pääsen koittamaan Alan Shepardin golf-mailan kopiota. Illalla on sitten pubikierros astronauttien kanssa. Tämä loma on todellinen avaruusloma, monina päivinä on avaruuteen liittyvää ohjelmaa aamusta iltaan. Pääjuhlaan, Apollo 50- gaalaan, on tulossa  kolme Apollo -astronauttia:  Rusty Schweickart (Apollo 9), Michael Collins (Apollo 11) ja Charlie Duke (Apollo 16). Saa nähdä pääsenkö juttelemaan heidän kanssaan, koska tilaisuudessa on varmaan 500 muuta jotka halusivat jutella heidän kanssaan.

Lisätietoja:

Rusty Schweickart

Michael Collins

Charlie Duke

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »